Zimski sportovi

Medveščaku se pridružuju Norvežanin Sondre Olden i Kanađanin Michael Boivin

Sportnet • srijeda, 12.07.2017.
Medveščaku se pridružuju Norvežanin Sondre Olden i Kanađanin Michael Boivin
Foto: FaH

Medveščakov sportski stožer nastavlja slagati momčad za narednu EBEL sezonu. U Brlogu zagrebačkih Medvjeda najnovije su akvizicije norveški reprezentativac Sondre Olden i Kanađanin Michael Boivin poznat kao igrač Red Bulla, Graza i Albe Volan.

Olden je 24-godišnji krilni igrač koji u Zagreb dolazi iz švedskog SHL-a gdje je posljednju sezonu igrao za Leksands. Ukupno je u SHL-u igrao posljednje tri sezone, a osim boja Leksandsa, branio je i one Brynasa te MODO Hockeya ukupno skupivši respektabilnih 106 nastupa u jednoj od najjačih europskih liga. „Olden je napadač koji je imao važnu ulogu zadnje dvije sezone u najboljoj švedskoj ligi. Prije toga bio je najbolji strijelac u Norveškoj te vjerujem kako će u EBEL-u vratiti svoj napadački instinkt. Radujemo se dolasku još jednog igrača koji je igrao u najboljim europskim ligama“, konstatirao je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

U seniorskoj karijeri igrao je i za norvešku Valerengu za koju je u 94 nastupa postigao 41 pogodak uz 60 asistencija. Imao je i jednosezonsku epizodu u kanadskom OHL-u gdje je za Erie Otterse upisao 48 nastupa. To mu je bio i jedini izlet na sjeverno-američko tlo, iako je 2010. godine izabran na NHL Draftu od strane Toronto Maple Leafsa kao 79. izbor u trećoj rundi.

Osim što je prošao sve mlađe dobne selekcije u norveškoj reprezentaciji, Olden je za domovinu nastupio i na dva Svjetska prvenstva, 2014. i 2017. godine. Najveće priznanje u karijeri mu je osim nastupa na SP-u bila i nagrada za najboljeg norveškog hokejaša 2014. godine koju je okrunio s četiri nastupa na Olimpijskim igrama u Sočiju.

Kanađanin Michael Boivin je 26-godišnji branič s velikim iskustvom igranja u EBEL-u, ali i osvajač tog prestižnog natjecanja 2014. godine kada je trofej podigao s Red Bull Salzburgom.

Nakon kaljenja u juniorskom BCHL-u gdje je skupio 82 nastupa i 36 bodova, Boivin je četiri godine proveo na sveučilištu Colorado za koje je u 122 nastupa postigao 26 pogodaka pridodavši vlastitoj statistici i 40 asistencija. U posljednjoj sezoni na sveučilištu dobio je i najveće priznanje kada je uvršten u drugu najbolju momčad Zapadne konferencije.

Odmah po završetku sveučilišnog obrazovanja, Boivin se zaputio u Salzburg gdje je u šampionskoj sezoni ostvario 21 bod. Nakon toga seli u Albu Volan gdje je proveo sezonu 2014/15 nakon koje slijedi povratak u Sjevernu Ameriku, točnije u ECHL.

U nastupima za Manchester Monarchse, Rapid City Rush i Reading Royalse u dvije nepune sezone je skupio 94 utakmice da bi se u smiraju prošle sezone pridružio Graz 99ersima za koje je odigrao deset utakmica, od čega pet u doigravanju.

„Boivin je odličan obrambeni igrač koji će nam zasigurno biti koristan i u napadu. U našu svlačionicu donosi iskustvo igranja u EBEL ligi. Ima 53 poena u 100 EBEL utakmica i jako dobro poznaje stil natjecanja i igre u ligi. vidimo ga kao pouzdanu opciju u važnim utakmicama“, dodao je Fox.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • 53njac13.07.2017. u 18:13
    Ekipu za PO imamo sada treba malo ustimati za nesto vise :)
    53njac