Nogomet

VIDEO: Borussia Dortmund otvorila nastup na International Champions Cupu pobjedom protiv Milana

Branimir Korać • utorak, 18.07.2017.
VIDEO: Borussia Dortmund otvorila nastup na International Champions Cupu pobjedom protiv Milana
Foto: EPA

Prva utakmica ovoljetnog izdanja International Champions Cupa odigrana je u kineskom Guangzhouu gdje su se sastali Milan i dortmundska Borussia. Nijemci su odnijeli pobjedu 3:1 uz dva pogotka Pierre-Emericka Aubameyanga...

Dortmundska Borussia u ovom trenutku izgleda bolje od Milana. Pokazala je to u prvom susretu International Champions Cupa u kojem je svladala talijanskog diva s 3:1. I u fazi obrane i u fazi napada Borussia je izgledala bolje i na kraju je zasluženo slavila.

Milan nije imao na raspolaganju sva ovoljetna pojačanja, a među njima i Leonarda Bonuccija dok je Borussia zaigrala u znatno jačem sastavu te je bilo očito da izgleda uigranije.

U 16. minuti Nijemci su poveli pogotkom Nurija Sahina kojem je dobro spuštena lopta na 18 metara, a on je iz prve poslao loptu u kut Storarijevog gola.

Pet minuta kasnije već je 2:0. Pulisic je ušao u kazneni prostor gdje ga ruši Paletta, dosuđen je kazneni udarac koji Pierre-Emerick Aubameyang pretvara u pogodak.

Do kraja prvog dijela Milan je uspio doći do smanjenja zaostatka. Carlos Bacca uzeo je loptu Dembeleu na sredini terena, došao do kaznenog prostora i onda ne baš jakim udarcem pogodio mrežu.

U drugom poluvremenu viđen je samo jedan pogodak i to u 62. minuti kada je Borussia složila kontranapad koji je pogotkom okončao Aubameyang.

U završnici susreta Milan je imao nekoliko zanimljivih prilika, ali nije uspio doći do drugog pogotka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!