Zimski sportovi

Slovenska pojačanja u Brlogu, vratio se Sašo Rajsar

Sportnet • petak, 21.07.2017.
Slovenska pojačanja u Brlogu, vratio se Sašo Rajsar
Foto: Davor Sajko

Uz dva mlada slovenska hokejaša, u redove zagrebačke momčadi stiže i jedno poznato lice.

Sašo Rajsar, Nik Simšič i Mark Čepon najnovija su pojačanja u Brlogu zagrebačkih Medvjeda. Nakon što su za Medveščak potpisala četiri mlada hrvatska hokejaša, isto su učinila trojica Slovenaca od kojih je domaćoj publici najpoznatije ime Saše Rajsara.

Ovaj 28-godišnji napadač rodom iz Jesenica već je igrao u redovima Medveščaka od 2009. do 2012. godine kada je u EBEL-u prikupio čak 113 nastupa. Nije na odmet spomenuti i kako od rođenja ima hrvatsko državljanstvo pošto su mu majka i djed Hrvati iz Like.

Rajsar je staž u mlađim dobnim kategorijama proveo u Jesenicama gdje je i rođen, a 2007. godine odlučio se na hrabar potez otisnuvši se put Danske gdje je igrao u redovima Odense Bulldogsa. Nakon jedne sezone u Skandinaviji uslijedio je povratak u Jesenice prije no što se Sašo skrasio u Medveščaku.

Vratio se Rajsar za vrijeme igranja u Brlogu još jednom u redove Odensea gdje je proveo 13 utakmica, a nakon što je 2012. otišao iz Medveščaka vratio se u domovinu gdje je proveo pet posljednjih sezona. U Brlog se vraća s dva osvojena naslova slovenskog prvaka 2015. i 2017. godine.

U pet provedenih godina u INL-u (danas AHL-u) Rajsar je odigrao 117 utakmica postigavši 64 pogotka uz 61 asistenciju. Pretprošle je sezone bio najbolji strijelac HDD Jesenica, dok je prošle godine bio drugi po prikupljenim bodovima.

Uz iskusnog Rajsara u redove Medveščaka stigla su i dva mladića 1997. godišta, branič Mark Čepon i napadač Nik Simšič. Osim što su istog godišta, zajedničko im je i to što su rođeni u Ljubljani, prvi klub im je bila Olimpija iz Ljubljane, no svoj hokejaški put nisu gradili na isti način.

Simšič je već s 15 godina napustio matičnu Olimpiju zaputivši se u švedski Sodertalje gdje je igrao za sve dobne skupine tog kluba. Za momčadi do 16 i 18 godina odigrao je stotinjak utakmica prije no što je dobio priliku u SuperElitu, najjačem razredu švedskog hokeja za igrače do 20 godina. U toj je ligi odigrao 133 utakmice postigavši 40 pogodaka uz 51 podijeljenu asistenciju.

Za reprezentaciju je također igrao u svim mlađim dobnim kategorijama osvojivši srebro i dvije bronce na Svjetskim prvenstvima Divizije 1B, a na prošlom prvenstvu do 20 godina bio je najbolji igrač slovenskog tima postigavši dva pogotka uz šest asistencija u pet utakmica.

Njegov reprezentativni kolega Mark Čepon svoj je put gradio na domaćem ledu odigravši prve tri juniorske sezone u Olimpiji. Nakon osvajanja juniorskog EBEL-a 2014. godine mladi branič se odlučio na promjenu sredine prešavši u Red Bull iz Salzburga gdje je igrao za drugu momčad i juniore u EBYSL-u.

Prošle sezone vratio se u Olimpiju s kojom je u EBEL-u odigrao ukupno 49 susreta. Smatra se velikom nadom slovenskog hokeja, a 2015. godine je na Svjetskom prvenstvu U18 bio kapetan reprezentacije, a dobio je i nagradu za najboljeg braniča tog prvenstva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!