Tenis

Kiki Bertens i Anett Kontaveit borit će se za naslov u Gstaadu

Dario Dodić • subota, 22.07.2017.
Kiki Bertens i Anett Kontaveit borit će se za naslov u Gstaadu
Foto: EPA

Kiki Bertens i Anett Kontaveit igrat će u finalu WTA turnira u švicarskom Gstaadu nakon što su poprilično lagano došle do polufinalnih pobjeda. Bit će ovo tek drugi ogled dviju tenisačica...

Iako je uoči meča protiv Španjolke Sare Sorribes Tormo druga nositeljica WTA turnira u Gstaadu, Kiki Bertens, slovila za veliku favoritkinju, nije se nadala da će baš ovako lagano ostvariti plasman u finale turnira, svoje drugo finale u Gstaadu i drugo WTA finale ove sezone.

Samo 36 minuta trajao je meč Nizozemke i Španjolke, drugopostavljena Bertens uzela je prvi set s uvjerljivih 6:1, dvaput oduzevši servis protivnici, nakon čega je Sorribes Tormo predala meč.

U finalu će Bertens igrati protiv treće nositeljice turnira, Estonke Anett Kontaveit, koja je također poprilično lagano ostvarila plasman u finale.

Kontaveit je trebala sat i 15 minuta kako bi u polufinalu svladala Čehinju Terezu Martincovu. Estonka je slabo otvorila meč i već u drugoj igri izgubila servis. Odmah u idućoj igri je vratila break, opasno je ponovno živjela i u četvrtom gemu nakon čega je podigla razinu igre, došla do novog breaka pri rezultatu 3:3 i sa 6:4 uzela set.

Drugi je set bio poprilično jednosmjeran, Kontaveit u prvom gemu dolazi do breaka, a zatim i u maratonskoj petoj igri još jedno oduzima servis Čehinji. Pri rezultatu 5:1 Martincova i treći put u drugom setu gubi servis, s laganih 6:1 Kontaveit putuje u finale.

Jednom su dosad igrale Bertens i Kontaveit, u kolovozu 2016. u New Havenu slavila je Kontaveit s 2-0 u setovima.

WTA Gstaad, polufinale:
Kontaveit (EST, 3) - Martincova (ČEŠ) 6:4, 6:1
Bertens (NIZ, 2) - Sorribes Tormo (ŠPA) 6:1 - predaja Sorribes Tormo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!