Tenis

Wozniacki se namučila protiv Parmentier, Bertens lakoćom do pobjede, Görges predala meč

Petar Jenjić • utorak, 25.07.2017.
Wozniacki se namučila protiv Parmentier, Bertens lakoćom do pobjede, Görges predala meč
Foto: EPA

Zaključen je i drugi dan na WTA turniru u švedskom Bastadu gdje su nositeljice uz manje ili veće poteškoće uspjele doći do pobjeda. Najviše se namučila Caroline Wozniacki koja je u tri seta bila bolja od Francuskinje Pauline Parmentier, dok je svoj meč u drugom setu zbog ozljede morala predati Julia Görges...

Carla Suarez-Navarro nema velikih problema u prvim kolima WTA turnira. Španjolska tenisačica i peta nositeljica u Bastadu pobijedila je Talijanku Jamine Paolini u meču gdje je ispustila tek jedan gem. Prošli tjedan igrala je polufinale Bukurešta i s obzirom na ždrijeb ovdje bi isto mogla daleko.

Domaća igračica, Šveđanka Rebecca Peterson, pružila je jako dobar otpor sedmoj nositeljici Katerini Siniakovoj, ali je u konačnici poražena u tri seta. Iako je drugi uspjela dobiti tako što je u posljednjem gemu spasila tri break lopte, Peterson je u odlučujućim trenucima posustala i do kraja meča dobila tek jedan gem.

Lucky loser Viktorija Tomova u prvom je kolu za protivnicu dobila Juliju Görges koja je sredinom drugog seta morala predati meč zbog ozljede. Trenutno nije poznato radi li se o ozbiljnijim poteškoćama.

Nizozemka Kiki Bertens nije imala prevelikih problema protiv Carine Witthoeft, šesta nositeljica turnira u je za nešto više od sat vremena na terenu prošla do drugog kola. U prvom setu napravila je tri breaka, da bi drugi bio nešto napetiji. Bertens je dva puta dolazila do breaka prednosti, Witthoeft se uspijevala vratiti, no treći put nije mogla.

Prva nositeljica i šesta igračica svijeta Caroline Wozniacki jako se namučila protiv Francuskinje Pauline Parmentier, ali je uspjela doći do pobjede u tri seta. Danska igračica imala je set i break prednosti, no sve je uspjela ispustiti i Parmentier je došla do izjednačenja. U odlučujućem setu je povela s 2:0, međutim, Wozniacki se budi i dobiva sljedećih šest gemova.

Irina Begu dobila je prvi set protiv Caroline Garcia i u drugom dva puta imala break prednosti. Međutim, niti to nije bilo dovoljno rumunjskoj tenisačici da dođe do pobjede. Garcia je prvo poravnala rezultat u setovima, a drugim breakom u posljednjem setu prelomila meč.

WTA Bastad, prvo kolo:
Carla Suarez-Navarro (5) - Jasmine Paolini 6:1, 6:0
Arantxa Rus - Patricia Maria Tig 6:2, 6:3
Elise Mertens - Irina Maria Bara 6:2, 4:6, 6:2
Katerina Kozlova - Mirjam Björklund 6:3, 2:6, 7:6 (4)
Aleksandra Krunić - Cornelia Emily Lister 6:1, 6:2
Viktorija Golubić - Martina Trevisan 6:4, 6:3
Elizaveta Kuličkova - Ekaterina Alexandrova 6:4, 4:6, 7:6 (5)
Viktorija Tomova - Julia Görges (8) 6:4, 2:2 predaja
Kiki Bertens (6) - Carina Witthoeft 6:1, 6:4
Barbora Krejčikova - Annika Beck 6:0, 6:0
Caroline Wozniacki (1) - Pauline Parmentier 6:3, 3:6, 6:2
Caroline Garcia (3) - Irina Begu 5:7, 6:3, 6:4
Mona Barthel - Johanna Larsson 6:7 (3), 7:5, 7:6 (4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!