Ostali sportovi

EYOF: Mauro Nemčanin osvojio srebro na konju s hvataljkama

HINA • petak, 28.07.2017.
EYOF: Mauro Nemčanin osvojio srebro na konju s hvataljkama

Mladi hrvatski gimnastičar Mauro Nemčanin osvojio je srebrnu medalju na konju s hvataljkama na Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) u mađarskom Győru.

Za Hrvatsku je to druga medalja u Gyoru nakon bronce atletičara Erika Sluge na 400 metara. Ujedno to je druga medalja hrvatskih gimnastičara na EYOF-ima nakon što je Tin Srbić osvojio broncu na preči prije četiri godine u Utrechtu.

"Presretan sam. Nisam odradio vježbu kako baš treba, ali bilo je tko odvježba njegova medalja," kazao je 17-godišnji član osječkog kluba Inova-Gim i maturant osječke jezične gimnazije.

"Bilo je dosta padova, što je dodatno pojačalo pritisak. Čestitam Rusu na pobjedi, a ja idem korak po korak. Želio bi se zahvaliti svim profesorima što su mi izlazili u susret da mogu trenirati," dodao je Mauro koji će na jesen postati maturant.

Zlato je osvojio europski prvak Rus Sergej Naidiji s ocjenom 13,600, Mauro je bio drugi (12,566), a treće mjesto je osvojio Belgijanac Ward Claeys (12,466).

"Ovo je do sada najveći uspjeh hrvatske gimnastice na EYOF-u. Do sada je medalju osvojio jedino Tin Srbić. Krenuli smo njegovim stopama, a ako sve kreće, kako kažu, s EYOF-ima, onda će biti još bolje. Ne mogu reći da sam zadovoljan kako je odradio vježbu od početka do kraja. No, na juniorskim natjecanjima medalje često osvajaju oni koji je odvježbaju od početka do kraja," kazao je Maurov trener Saša Solar.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!