Tenis

Borna Ćorić u dva seta svladao Južnjija u prvom meču nakon Wimbledona

Dario Dodić • utorak, 08.08.2017.
Borna Ćorić u dva seta svladao Južnjija u prvom meču nakon Wimbledona
Foto: FaH

Hrvatski tenisač Borna Ćorić vratio se na teniske terene nakon problema s vratnom kralježnicom. U prvom meču nakon poraza u Wimbledonu Borna je u dva seta svladao Rusa Mihaila Južnjija na ATP turniru u Montrealu...

Dva seta i tek nešto više od sat vremena igre bilo je dovoljno Borni Ćoriću za plasman u drugo kolo ATP turnira u Montrealu. Borna je u prvom kolu s glatkih 2-0 u setovima svladao 98. tenisača svijeta, Rusa Mihaila Južnjija, koji je kao lucky loser dogurao do glavnog ždrijeba.

U prvom meču nakon poraza od Amerikanca Harrisona u prvom kolu Wimbledonu Borna je izgledao odlično. Slovio je za favorita protiv Južnjija i to potvrdio na terenu u Montrealu.

Posebno je uvjerljiv bio Hrvat u prvom setu, kada je na praktički svakom servisu zadavao glavobolje Južnjiju. Nakon što priliku nije iskoristio u trećoj igri Borna dolazi do breaka u petoj igri, a zatim i u sedmoj, set uzima sa 6:2.

Drugi je set bolje otvorio Južnji, došao je do breaka u drugom gemu, ali ga nije uspio potvrditi, odmah se vraća Ćorić. Bila je to jedina igra u kojoj je Rus došao do break-lopte, do kraja seta Borna je bio siguran, u devetoj igri dolazi do novog breaka, a zatim sigurno prednost potvrđuje i sa 6:4 prolazi u drugo kolo Montreala.

U drugom kolu Borna će imati puno teži test, čeka ga prvi nositelj turnira i drugi igrač svijeta, Rafa Nadal.

ATP Montreal, 1. kolo:
Borna Ćorić (HRV) - Mihail Južnji (RUS, LL) 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!