Ostali sportovi

Sara Kolak bez odličja na Svjetskom prvenstvu, završila kao četvrta na svijetu

Mihaela Bradovski • utorak, 08.08.2017.
Sara Kolak bez odličja na Svjetskom prvenstvu, završila kao četvrta na svijetu
Foto: EPA

Malo je nedostajalo, ali jednostavno u Londonu nije išlo. Sara Kolak nije uspjela baciti koplje kao što je bacala u Dijamantnoj ligi ove godine, u Londonu nije bila tako raspoložena i na kraju je završila svejedno na dobrom četvrtom mjestu, ali na korak od pobjedničkog postolja...

U London je doputovala s velikim očekivanjima, kao olimpijska pobjednica i vlasnica najboljeg rezultata sezone, ali Sara Kolak nije uspjela spojiti nekoliko dobrih hitaca i ući u krug osvajačica odličja. Imala je tek jedan dobar, ali ne i dovoljno dobar hitac te jedan solidan dok su svi ostali bili daleko ispod njenih mogućnosti, daleko ispod 60 metara.

Sara je u drugoj seriji bacila tih svojih najboljih 64.95 što joj je bio najbolji hitac i gledajući kvalifikacije te je nakon druge serije držala drugo mjesto.

Barbora Špotakova također je u drugoj seriji bacila svoj najbolji hitac, koplje je odletjelo na 66.76 i to joj je donijelo na kraju zlatno odličje.

Kolak je u trećoj seriji pala na treće mjesto nakon što je Kineskinja Lingwei Li bacila koplje na dalekih 66.25, a medalju je izgubila u petoj seriji kada je druga Kineskinja Huihui Lyu prebacila 65 metara.

Sara se od početka mučila, tražila je pravi hitac i osim tog iz druge serije, još je samo u petoj seriji bacila do 63.50. Čak tri puta prestupila je zbog vrlo male daljine, a pustila je jedno mjerenje na 57.38.

Vremenski uvjeti nisu išli u korist bacačicama, bilo je dosta loših hitaca, koplje nije imalo idealnu putanju, a u takvim uvjetima Špotakova i Kineskinje ipak su uspjele pronaći taj jedan pravi pokušaj.

I četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu za Saru Kolak je uspjeh, ona je među najmlađim bacačicama u svjetskom vrhu te je jasno da će iz natjecanja u natjecanje, iz sezone u sezonu napredovati.

Koplje:
1. Barbora Špotakova (Češka) 66.76
2. Lingwei Li (Kina) 66.25
3. Huihui Lyu (Kina) 65.26
4. Sara Kolak (Hrvatska) 64.95
5. Eda Tugsuz (Turska) 64.52
6. Tatsiana Haladovič (Bjelorusija) 64.05
7. Katharina Molitor (Njemačka) 63.75
8. Shiying Liu (Kina) 62.84
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Tko Gdje10.08.2017. u 06:22
    Šteta, odlična sportašica.
    Tko Gdje
  • narada10808.08.2017. u 23:22
    Spotakova ospotala cjelu konkurenciju.
    narada108