Tenis

Borna Ćorić okrenuo meč protiv Donalda Younga i prošao u osminu finala Winston Salema

Branimir Korać • utorak, 22.08.2017.
Borna Ćorić okrenuo meč protiv Donalda Younga i prošao u osminu finala Winston Salema
Foto: FaH

Borna Ćorić dobro je krenuo u Winston Salemu gdje je preskočio prvu prepreku. Prvi protivnik bio mu je Donald Young, a Ćorić ga je svladao u tri seta...

Nije bilo jednostavno, ali pobjeda se pamti. Donald Young odveo je Bornu Ćorića u tri seta, Amerikanac je uzeo prvi set, ali nakon toga Borna je zaigrao bolje i napravio preokret.

I u prošlom njihovom međusobnom dvoboju u Halleu prije dvije godine, također su igrali tri seta i također je Ćorić slavio. U Njemačkoj je Young poravnao i izborio treći set, a ovdje je to učinio Borna.

Dok je Ćorić kao 14. nositelj bio slobodan u prvom kolu, Young je krenuo pobjedom protiv Rogerija Dutre da Silve, što se moglo i očekivati, Brazilca je svladao s glatkih 6:4, 6:2.

U tom ritmu nastavio je i u drugom kolu gdje je uzeo prvi set sa 6:4 zahvaljujući breaku na samom kraju seta iako je Ćorić prvi došao do gem lopte.

Drugi set Borna je otvorio breakom da bi se Young vratio u četvrtom gemu, ali kratko je bio u rezultatskoj ravnoteži, Ćorić je odmah vratio prednost na svoju stranu i do kraja seta nije više dopustio Youngu povrata.

Nakon što je uzeo drugi set sa 6:4, Ćorić je u trećem vrlo brzo odjurio do 5:1 te mirno dovršio posao i izborio prolaz u osminu finala.

Protivnika će saznati krajem današnjeg programa, a igrat će protiv boljeg iz meča između Johna Isnera i Andreja Kuznjecova.

Winston Salem, drugo kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska, 14) - Donald Young (SAD) 4:6, 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!