Rukomet

Barcelona pobjednik Super Globea, Vardar osvojio treće mjesto

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 28.08.2017.
Barcelona pobjednik Super Globea, Vardar osvojio treće mjesto
Foto: EPA

Europsko finale Super Globea okončano je trijumfom Barcelone koja je svladala Füchse iz Berlina 29:25. U dvoboju za treće mjesto Vardar je lakoćom svladao katarski Al Sadd...

Barcelona je opravdala status favorita u finalu Super Globea, svladala je Füchse iz Berlina s 29:25. Bio je to zanimljiv dvoboj u kojem su Nijemci uglavnom bili u zaostatku i pokušavali uhvatiti priključak.

Već sam ulazak u utakmicu stavio je Füchse u probleme, Barcelona je povela s 5:1 i nastavila s dobrom igrom. U 20. minuti već je vodila s 11:5, ali do odlaska na odmor Füchse je uspio malo smanjiti zaostatak i vratiti se u utakmicu.

Početak drugog poluvremena pripao je Füchseu koji serijom 6:1 preuzima vodstvo i prvi put na susretu dolazi do prednosti golom Zachrissona za 18:17. Međutim Barcelona nakon toga postiže četiri gola u nizu, vraća prednost na svoju stranu i do kraja susreta nije dopustila novo kompliciranje rezultata.

Gonzalo Perez de Vargas upisao je 14 obrana, Valero Rivera postigao je devet golova uz stopostotan učinak, a Victor Tomas dodao je pet pogodaka. Kod poraženih po pet golova postigli su Fabian Wiede, Petar Nenadić i Erik Schmidt, Marko Kopljar bio je strijelac tri puta, a Jakov Gojun i Drago Vuković nisu bili među strijelcima.

Barcelona je tako treći put slavila na Super Globeu, osvojila ga je 2013. i 2014. godine, zatim je dva puta slavio Füchse pa sada opet Barcelona.

Al Sadd je drugu godinu zaredom završio na četvrtom mjestu. Ovaj put u borbi za treće mjesto svladao ga je Vardar koji je bio bolji s 37:19. Bio je to jednostavan posao za Makedonce, posebno u drugom poluvremenu koje je otišlo na njihovu stranu s 23:9.

Arpad Šterbik susret je završio s 11 obrana i 50-postotnim učinkom, Daniil Šiškarjev postigao je osam golova, a Timur Dibirov pet. Igor Karačić dodao je tri gola dok je kod domaćina Mario Tomić bio strijelac dva puta.

Super Globe, finale:
Barcelona - Füchse Berlin 29:25

Super Globe, za treće mjesto:
Vardar - Al Sadd 37:19

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!