Ostali sportovi

Sara Kolak u posljednjoj seriji dohvatila drugo mjesto na Hanžeku

Branimir Korać • utorak, 29.08.2017.
Sara Kolak u posljednjoj seriji dohvatila drugo mjesto na Hanžeku
Foto: FaH

Sara Kolak nije uspjela doći do pobjede u bacanju koplja na zagrebačkom mitingu. U Zagreb je došla uz veliku želju, ali nastup nije bio kakav je očekivala i u zadnjoj seriji uspjela je dohvatiti barem drugo mjesto...

Mlada Kanađanka Elisabeth Gleadle pobjednica je zagrebačkog mitinga u bacanju koplja. Sara Kolak bila je prvi favorit za pobjedu, ali na kraju se morala zadovoljiti drugim mjestom.

"Prve hice bolje da ne spominjem. Tehnički je to bilo dosta slabo, ali, eto, u zadnjoj seriji sam se izvukla", govorila je nakon natjecanja Kolak koja je imala problema s laktom, ali nije se htjela vaditi na to. Samo je kratko poručila da će se "lakat srediti i biti spreman za novu sezonu".

Kolak je vrlo loše otvorila natjecanje, u biti pet serija bacala je daleko ispod svoje razine i nije se uspjela približiti niti granici od 60 metara da bi u zadnjoj seriji napokon bacila solidan hitac. Još uvijek to nije na daljinama na koje smo od nje navikli, ali u ovakvoj situaciji završila je natjecanje sa solidnih 61.86.

Kanađanka Elisabeth Gleadle neočekivano je odnijela pobjedu s bačenih 63.40 što je samo metar manje od njezinog najboljeg rezultata ove godine, jedina se uspjela približiti svojim najboljim hicima.

Treće mjesto podijelile su Slovenka Martina Ratej i Bjeloruskinja Tatsiana Haladovič sa 61.74 dok je nastupila još jedna hrvatska atletičarka, Franja Želimorski koja je zauzela posljednje mjesto (50.90).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!