Ostali sportovi

Gimnastika: Anton Kovačević brončani na Svjetskom kupu u Varni

Sportnet • nedjelja, 03.09.2017.
Gimnastika: Anton Kovačević brončani na Svjetskom kupu u Varni

Hrvatska gimnastička reprezentacija i drugog finalnog dana na Svjetskom kupu u Varni osvojila je brončanu medalju.

Nakon Jakova Vlaheka koji se na postolje konja s hvataljkama popeo u subotu, danas je u finalu preče do bronce došao njegov 22-godišnji kolega iz ZTD Hrvatskog Sokola, Anton Kovačević.

U svom prvom nastupu nakon teškog pada u travnju u finalu Europskog prvenstva, Anton je u Bugarskoj pokazao da se uspješno oporavio, izveo je start od 6,1 i na kraju skupio 14,150 bodova.

Sa 0,050 bodova više od njega bolji su bili samo zlatni Brazilac Caio Souza i srebrni Kolumbijac Jossimar Orlando Calvo Moreno (obojica 14,200).

"Uživao sam u nastupu. Konačno sam onaj pad u Cluju ostavio iza sebe i otvorio novu stranicu. Prije kvalifikacija sam imao tremu, vratile su mi se u glavu crne slike iz Cluja, ali u finalu sam bio potpuno miran. Dani nakon EP-a nisu bili lagani. Tek nakon šest tjedana rehabilitacije opet sam se popeo na preču, ali išli smo korak po korak, trener Ratko Jovanović bio je strpljiv samnom, puno su mi pomogli ljudi iz Poliklinike Patela i evo, vratio sam se. Iako, prava forma tek dolazi, sve tempiramo za Svjetsko prvenstvo u Montrealu koje nas čeka početkom listopada", rekao je nakon finala Anton Kovačević.

"Ova medalja je više od očekivanoga. Došli smo ovdje da se oslobodi straha i sada stvarno možemo reći da je Cluj iza njega. Bio je miran, pun samopouzdanja, čiste glave i jako sam ponosan na ovo što je napravio. Da nije imao iskorak na saskoku zbog kojeg je dobio odbitak 0,3, čak bi osvojio zlato", komentirao je trener Ratko Jovanović.

U ostalim finalima u Varni zlato na preskoku osvojio je Ukrajinac Igor Radivilov (15,000), na ručama je slavio njegov sunarodnjak Petro Pahnjuk (15,050), ženski parter pripao je Brazilki Thais Santos (13,500), a greda njezinoj kolegici iz reprezentacije Daniele Hypolito (13,750).

Hrvatsku reprezentaciju već sljedećeg tjedna čeka novi turnir Svjetskog kupa, a u mađarskom Szombathelyu od 8. do 10. rujna nastupiti će Robert Seligman, Filip Ude, Krešimir Majdandžić, Ema Kajić, Ana Đerek, Tijana Tkalčec i Petra Furač.

Finale - preča
1. Caio Souza (Bra) 14,200
2. Jossimar Orlando Calvo Moreno (Kol) 14,200
3. ANTON KOVAČEVIĆ (HRV) 14,150
4. Andrej Lihovicki (Blr) 13,700
5. Oleg Vernajev (Ukr) 13,050
6. Petro Pahnjuk (Ukr) 12,500
7. Loris Frasca (Fra) 12,350
8. Kevin Lytwyn (kan) 11,150

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!