Zimski sportovi

Medvjedi s tri pobjede osvojili turnir u Szekesfehervaru

Branimir Korać • nedjelja, 03.09.2017.
Medvjedi s tri pobjede osvojili turnir u Szekesfehervaru
Foto: Davor Sajko

Hokejaši Medveščaka osvojili su pripremni turnir u Szekesfehervaru, u posljednjem susretu svladali su njemački Lausitzer s 3:1 i najbolji mogući način najavili prema svemu sudeći uspješnu povratničku sezonu u EBEL...

Možda se mnogi neće složiti da su tri pobjede na pripremnom turniru dovoljne za veliki optimizam pred početak EBEL-a, možda su i u pravu. Možda pobjede nisu, ali igra Medvjeda svakako je. Možda će neki spomenuti da su u prvom susretu protiv top momčadi iz EBEL-a VSV-a stradali 3:0, ali ni u tom dvoboju koji je bio prvi za većinu igrača iz Brloga nisu bili razbijeni, naprotiv.

No, ostavimo se proročanstava o sezoni ispred nas i vratimo se na utakmicu s Lausitzerom. U odnosu na prethodni ogled s Albom Volan trener Medvjeda Connor Cameron odlučio je na vrata postaviti Vilima Rosandića. Nisu Medvjedi krenuli agresivno kao u jučerašnjem susretu, Nijemci su imali dosta prostora za igru i to su iskoristili u šestoj minuti kada je Lennartsson zabio za vodstvo.

I tada se dogodilo ono što smo često gledali protekle KHL sezone, nakon rezultatskog deficita Medvjedi se bude i počinju igrati daleko agresivnije i bolje. Nije to najbolji recept, ali ovog puta se isplatio. Do kraja trećine Medvjedi ne samo da su anulirali prednost već su došli i u vodstvo zahvaljujući pogocima Puskaricha u osmoj i Brinea u 12. minuti.

Treći i kako se na kraju pokazalo posljednji pogodak na susretu djelo je Koskirante iz 34. minute nakon lijepih proigravanja od strane naših hokejaša Brune Kegalja i Ivana Šijana.

Nakon pobjede i osvajanja turnira Cameron je bio i više nego zadovoljan: "Momčad je danas odigrala odličnu utakmicu. Iako smo bili bez nekolicine igrača, vrhunski smo se borili. Jako sam sretan učinkom igrača i pobjedom". Vjerujemo da će ovakvih izjava biti napretek tijekom predstojeće sezone. Spomenimo na kraju da je Krošelj proglašen najboljim vratarem turnira.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!