Košarka

Rumunjski košarkaš do prvog triple-doublea nakon Tonija Kukoča, Crnogorci upisali laganu pobjedu

Petar Jenjić • četvrtak, 07.09.2017.
Rumunjski košarkaš do prvog triple-doublea nakon Tonija Kukoča, Crnogorci upisali laganu pobjedu
Foto: EPA

Crna Gora odradila je lagan posao protiv Rumunjske koju je svladala rezultatom 86:69. Ipak, domaćini imaju barem malo razloga za zadovoljstvo jer je Andrei Mandache napravio prvi triple-double učinak još od 1995. godine i Tonija Kukoča. Crnogorci će kao trećeplasirani iz skupine C ići na Latviju koja je svladala Tursku...

Slično kao i Hrvatska ranije tijekom dana, Crna Gora odradila je laganu utakmicu protiv Rumunjske, s dobro raspoređenom minutažom između desetorice igrača. Tanjevićeva momčad slavila je s laganih 86:69 i u osmini finala će igrati protiv Latvije koja je bila bolja od Turske.

Ono što je plijenilo pozornost jest triple-double učinak Andrei Mandachea koji je zaključio susret s 14 poena, deset skokova i 11 asistencija, prvi još od Tonija Kukoča s Eurobasketa 1995. godine.

I bez današnje utakmice bilo je jasno da će Crna Gora grupnu fazu završiti na trećem mjestu, dok će Rumunjska biti posljednja. Domaćin je igrao bez najboljeg igrača Vlada Moldoveanua, dok kod Crnogoraca nije bilo Tyresea Ricea i Marka Todorovića. Minute u današnjoj utakmici dobio je i mladi talent Dino Radončić koji je ubacio šest poena u prvoj četvrtini.

Nakon opuštenijeg ulaska u utakmicu Crna Gora je počela igrati ozbiljnije i preuzela vodstvo u završnici prve četvrtine (24:19). Do kraja poluvremena primili su tek 11 poena i otišli na dvoznamenkastu razliku. Bogdan Tanjević je dobro rasporedio minutažu pa se devet igrača upisalo u strijelce.

Uspjeli su se Rumunji u posljednje tri minute utakmice spustiti na deset koševa zaostatka, ali bolje od toga nije išlo jer su Crnogorci uzvratili s tri trice i zaključili današnji susret.

Nemanja Đurišić s 14 poena (4/8 za dva, 2/6 za tricu) i sedam skokova te Dino Radončić i Bojan Dubljević s 13 poena bili su najbolji kod Crnogoraca.

Osim ranije spomenutog Mandachea, najbolji je u redovima Rumunjske bio Nador Kuti s 18 koševa (6/8 za dva, 2/4 za tricu, slobodna bacanja 0/2).

Eurobasket, 5. kolo, skupina C:
Crna Gora - Rumunjska 86:69 (24:19, 18:11, 24:23, 20:16)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!