Ostali sportovi

Počinje nova ragbijaška sezona s brojnim zanimljivostima

Sportnet • petak, 08.09.2017.
Počinje nova ragbijaška sezona s brojnim zanimljivostima

Nakon duže ljetne pauze, ljubitelji ragbija ponovno dolaze na svoje; igrači su odradili svoje posljednje pripreme, a sezonu će ove subote otvoriti klubovi regije Sjever, utakmicama pretkola Kupa Hrvatske. Na igralištu na Savi u 14 će se sati susresti Mladost i Novi Zagreb, dok će od 16 sati na Rudešu svoj susret odigrati Zagreb i Lokomotiva.

Već vikend kasnije, pred nama je i prvo kolo Prvenstva Hrvatske, gdje se u ovogodišnjem natjecanju očekuje još jedna napeta borba glavnih favorita, aktualnog prvaka Nade i sve jače zagrebačke Mladosti, koja će dati sve od sebe da ove godine Splićanima konačno preuzme titulu i dođe do toliko željenog trofeja. Dodatnu napetost prvenstvu donijeti će i jedna novost u formatu natjecanja; nakon odigranih 10 kola u jesenskom dijelu, dva prvoplasirana kluba na proljeće će se susresti u velikom finalu koje će odlučiti o prvaku.

Jednako zanimljivo bit će i u ženskom ragbiju, gdje nas ove jeseni očekuje Kup Hrvatske, a sve ovo uvod je u reprezentativni ciklus, u kojemu nas u Europskom kupu nacija krajem listopada očekuje susret s Izraelom u Splitu, a vikend nakon toga, gostovanje kod sada već starih poznanika, reprezentacije Malte.

Pred nama je svakako uzbudljiva sezona, a sada nam još ostaje za vidjeti tko je odradio najbolje pripreme, kako su se klubovi pojačali, može li netko iz sjene iznenaditi glavne favorite i hoće li ovogodišnje prvenstvo uistinu biti najneizvjesnije ikad.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!