Zimski sportovi

Medvjedi teško stradali na otvaranju EBEL-a

Marjan Kreševac • petak, 08.09.2017.
Medvjedi teško stradali na otvaranju EBEL-a

Medvjedi neće po dobrome pamtiti povratak u EBEL ligu, na otvaranju sezone teško su stradali od VSV-a u Villachu rezultatom 6:1...

Nakon što su Medvjedi osvojili pripremni turnir u Fehervaru i prikazali i više nego dobru igru, s pravom su bili optimistični prije prve utakmice nove EBEL sezone, ali zagrebački hokejaši pobrinuli su se da taj optimizam vrlo brzo splasne. U nervoznoj utakmici u kojoj su Medvjedi zaradili čak 24 minute isključenja, VSV je na kraju slavio s visokih 6:1.

Od samog početka susreta kola su krenula nizbrdo, već u šestoj minuti gosti su bili u zaostatku. Hari Tikkanen zaslužio je isključenje zbog povlačenja, a Andrew Sarauer dovodi domaće u vodstvo. Samo dvije minute kasnije ista priča, ovoga puta na hlađenju je bio Adam Deutsch, a strijelac za VSV s igračem više Markus Schlarer.

Uspjeli su se Medvjedi malo pribrati od početnog šoka i preko Michaela Boivina smanjiti vodstvo domaćina. Možda su do kraja trećine mogli i nešto više, ali za to nedostajalo je koncentracije i preciznosti u završnici akcija i možda jedna malo slabija reakcija Davida Kickerta koji je odradio sjajan posao na golu VSV-a skupivši ukupno 14 obrana u prvoj trećini.

U drugu dionicu Medvjedi su ušli odlučni da što prije vrate rezultat u egal, pritiskali su, bili bolji, ali umjesto da budu nagrađeni za svoj trud dogodilo se upravo suprotno. U samoj završnici trećine u razmaku od 50 sekundi domaći su dva puta zatresli mrežu nesretnog Krošelja i praktično riješili pitanje pobjednika. Strijelci su bili Petrik i Brunner.

Završnica trećine pokazala se tragičnom za goste i u posljednjoj dionici susreta. U 58. i 60. minuti domaći su zaključili priču još jednim pogotkom Petrika i Leilera. Statistički gledano gosti su bili bolji, uputili su u svakoj trećini više udaraca na gol, ali nisu imali koristi od toga kada je od ukupno 34 udarca samo jedan završio iza leđa Kickerta.

Nadamo se da vrijedi ona narodna poslovica da se prvi mačići u vodu bacaju i da će već u nedjelju u Zagrebu kada u Ledenu dolazi Alba Volan biti neka sasvim druga priča. Ne mislimo na neku veliku promjenu što se igre tiče, jer ruku na srce igra nije bila toliko loša, ali svakako se nadamo promjeni u pogledu konačnog rezultata.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!