Ostali sportovi

Gradski i regionalni derbi na otvaranju Prvenstva Hrvatske u ragbiju

Sportnet • četvrtak, 14.09.2017.
Gradski i regionalni derbi na otvaranju Prvenstva Hrvatske u ragbiju

Gradskim derbijem Mladosti i Zagreba u subotu počinje ovogodišnje Prvenstvo Hrvatske, dok će nešto kasnije, aktualni prvak Nada u proširenom prvenstvu ugostiti jaku Ljubljanu.

Proteklog vikenda klubovi regije Sjever otvorili su jesensku sezonu pretkolom Kupa Hrvatske, gdje su prvoligaši Mladost i Zagreb visokim rezultatima pobijedili Novi Zagreb i Lokomotivu, a ove subote, pred nama je konačno i prvo kolo Prvenstva Hrvatske.

Natjecanje će od 14 sati na igralištu na Savi otvoriti gradski rivali Mladost i Zagreb, a gostujuću momčad već na samom startu čeka težak ispit; Mladostaši ponovno za cilj imaju borbu za naslov prvaka, gdje ove godine ne moraju čekati krivi korak favorizirane Nade, već će na proljeće dvije prvoplasirane momčadi o tituli odlučivati u velikom finalu. Mlada momčad Zagreba s druge je strane napredovala pod vodstvom trenera Garyja Braida te nas veseli vidjeti kako su se pojačali i hoće li se ove sezone konačno izvući iz duže krize.

Dva sata kasnije, u proširenom Prvenstvu Hrvatske, splitska će Nada na Starom placu ugostiti slovensku Ljubljanu. Radi se o dvoboju hrvatskog i slovenskog prvaka, gdje možemo očekivati čvrstu i neizvjesnu utakmicu u kojoj bi malo tko mogao sa sigurnošću predvidjeti rezultat. U Splitu nas tako od 16 sati očekuje prava poslastica za sve ljubitelje ragbija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!