Zimski sportovi

Medvjedi i dalje bez pobjede u EBEL-u

Marjan Kreševac • subota, 16.09.2017.
Medvjedi i dalje bez pobjede u EBEL-u
Foto: FaH

Medveščakovi igrači i dalje nisu okusili slast pobjede u EBEL-u, u trećem kolu poraženi su na gostovanju u Innsbrucku rezultatom 3:1...

Nisu hokejaši Medveščaka ništa naučili iz prva dva nastupa u EBEL ligi, ponovno su vrlo nervozno ušli u utakmicu i u prvih osam minuta zaradili čak tri isključenja. Teško je šest minuta na ledu biti s igračem manje i ostati neokrznute mreže. Prva pločica završila je iza leđa Krošelja u osmoj minuti susreta dok je na hlađenju bio Ivan Janković, a strijelac je bio Lammers na dodavanje Spurgeona i Lindera.

Navikli su nas Medvjedi da se na početku susreta nađu u rezultatskom deficitu i da se nakon toga probude i s manje ili više uspjeha hvataju rezultat, no večeras to nije bio slučaj. Ne samo da se nisu uspjeli vratiti već su do kraja trećine uspjeli inkasirati još dva pogotka i pred osvajanje novih bodova stavili prefiks nemoguća misija.

Nakon što su Wahl u 18. i još jednom Lamers u 20. minuti probili Krošelja mirisalo je sve na tešku katastrofu zagrebačkih hokejaša. Nadu da možda ipak neće sve biti toliko crno vratio je u 23. Morley koji je na dodavanje Perkovicha smanjio na rezultat 3:1. Na žalost po Medvjede sve je ostalo tek na nadi. Do kraja susreta mreže su mirovale s obje strane i domaći hokejaši potpuno zasluženo upisali su tri boda.

Situacija na tablici nakon tri kola nije nimalo obećavajuća, Medvjedi se nalaze na pretposljednjem mjestu sa samo jednim bodom na kontu iz tri susreta, a već sutra očekuje ih još jedna gostujuća utakmica protiv Dornbirnera. Iako je tek početak sezone vrijeme je da se Medvjedi trgnu i da počnu igrati cijeli susret, a ne samo pojedine dionice.

Ilustracije radi večeras su u prvoj trećini imali mizerna tri pokušaja prema golu dok su u preostalima ubilježili 16 odnosno 18 pokušaja. Problem je očito u glavama hokejaša i načinu na koji ulaze u susret. Nema govora o nekakvoj nespremnosti jer ako iskoristimo nogometnu frazu o teškim nogama Medvjedi upravo u trenucima fizičke iscrpljenosti pružaju najbolju igru. Nadamo se da će trener Cameron uspjeti adekvatno riješiti ovaj problem u najkraćem mogućem roku jer u protivnom ni igrači ni navijači neće po dobrome pamtiti povratak u EBEL.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!