Zimski sportovi

Prva pobjeda Medvjeda, nakon produžetka pao Dornbirn

Marjan Kreševac • nedjelja, 17.09.2017.
Prva pobjeda Medvjeda, nakon produžetka pao Dornbirn
Foto: FaH

Iako su Medvjedi nakon prve trećine imali prednost 2:1 i bili u svim aspektimna bolji takmac na ledu zakomplicirali su si život, ušli u produžetke i zahvaljujući pogotku Boivina u konačnici slavili 4:3...

Dočekali smo i to, konačno su Medvjedi bili ti koji su postigli prvi pogodak na susretu. Iako je u četvrtoj minuti isključen Alexx Privitera i sve je tako neodoljivo podsjećalo na jučerašnji susret nakon samo desetak sekundi igre s igračem manje Medvjedi su utišali Messestadion Dornbirn. Morley je oduzeo pločicu, sjurio se sam prema domaćem golu i probio Ronana Quemenera.

Na žalost veselje gostiju nije dugo potrajalo, nakon samo dvije minute domaći su poravnali preko Macierzynskija. Nitko na ledu nije bio zadovoljan neriješenim rezultatom iako se radilo tek o prvoj trećini, sijevali su napadi i udarci sa svih strana no vratari su bili izrazito raspoloženi. Što god je išlo u okvir gola Quemener i Rosandić koji je u osmoj minuti zamijenio Krošelja, poskidali su.

Vratarska rapsodija trajala je sve do 18. minute kada je na radost Zagrepčana, Quemner bio taj koji je prvi posustao nakon udarca Poyhonena. Medvjedi su otišli na prvi odmor sa zasluženom prednošću, bili su agresivniji, bolje su klizali, uglavnom bili su onakvi kakve bi željeli gledati u svakom susretu.

Bolja igra i dominacija na ledu prenijela se i na drugu trećinu, ali kao i mnogo puta do sada izostala je nagrada za bolju igru, umjesto da odu na veću razliku Medvjedi su primili pogodak. Strijelac za domaće bio je Connely. Isti igrač u 53. minuti doveo je domaće u vodstvo 3:2.

Da se ne dogodi novi poraz pobrinuo se Koskiranta koji je zabio četiri minute prije kraja i odveo susret u produžetke. Bod je bio na kontu, ali Medvjedi su htjeli puni plijen, a to im je u konačnici i uspjelo zahvaljujući pogotku Boivina. Nakon prve pobjede stanje na tablici izgleda ne bajno, ali svakako bolje nego jučer nakon poraza u Innsbrucku. Medvjedi se s četiri boda trenutačno nalaze na osmom mjestu. Priliku za nove bodove imat će u petak 22. rujna kada u Ledenoj gostuje Graz.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!