Tenis

Borna Ćorić dobro krenuo pa u tri seta ispao u prvom kolu Sankt Peterburga

Dario Dodić • srijeda, 20.09.2017.
Borna Ćorić dobro krenuo pa u tri seta ispao u prvom kolu Sankt Peterburga
Foto: EPA

Hrvatski tenisač Borna Ćorić oprostio se od ATP turnira u Sankt Peterburgu već u prvom kolu. Bolji od njega u tri seta bio je Nijemac Jan-Lennard Struff...

Dobro je započeo Borna Ćorić nastup u prvom kolu ATP turnira u Sankt Peterburgu protiv njemačkog tenisača i osmog nositelja, Jana-Lennarda Struffa, ali ga nažalost nije dobro i završio. Nakon što je osvojio prvi set Hrvat je izgubio druga dva i tako se na samom startu oprostio od turnira.

Bio je to iznimno izjednačen meč u kojem je odlučivalo tek nekoliko poena. U tim je ključnim trenucima za nijansu bolji bio Struff i tako osigurao osminu finala turnira u Rusiji.

Jedina dva breaka Borna je dohvatio u prvom setu, u petoj igri te ponovno u devetoj igri, čime je sa 6:3 osigurao prednost u setovima. Imao je i Nijemac dvije situacije za break u prvom setu, ali ih za razliku od Ćorića nije iskoristio.

Sve se to promijenilo u drugom i trećem setu, Struff je koristio svoje prilike, dok je Borna na važnim poenima bio nešto slabiji. U drugom setu osmi nositelj dolazi do dva breaka, sa 6:2 stiže na 1-1 u setovima. U trećem se setu ključnom pokazala treća igra, kada je Struff došao do breaka, kojeg do kraja nije ispustio, s konačnih 6:4 prolazi u osminu finala.

Tamo će Nijemac odmjeriti snage s pobjednikom dvoboja Medvedev - Fabbiano.

ATP Sankt Peterburg, 1. kolo:
Jan-Lennard Struff (NJEM, 8) - Borna Ćorić (HRV) 3:6, 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!