Zimski sportovi

Medveščak u Ledenoj svladao Graz i došao do prva tri ovosezonska boda

Branimir Korać • petak, 22.09.2017.
Medveščak u Ledenoj svladao Graz i došao do prva tri ovosezonska boda
Foto: FaH

Nakon tri startna poraza, hokejaši Medveščaka povezali su dvije pobjede. U prošlom kolu u gostima su svladali Dornbirn u produžetku, a sada su u 60 minuta riješili pitanje pobjednika protiv Graza kojeg su svladali s 5:2...

Drugi ovosezonski nastup u Ledenoj bio je uspješniji za Medvjede nego onaj prvi. Na startu protiv Albe domaći hokejaši su izgorjeli i nisu pokazali sve što mogu te su Mađari to znali iskoristiti i upisali su pobjedu u produžetku.

Protiv Graza bilo je bolje. Vilim Rosandić bio je sjajan na vratima sa skupljenih 37 obrana, a prema naprijed domaćin je postigao pet pogodaka te zasluženo slavio.

Marko Poyhonen najavio je na najbolji način ovaj susret za Medvjede, već nakon 30 sekundi igre doveo je domaćina u vodstvo međutim do kraja prve dionice Brock Nixon poravnava na 1:1 i vraća goste u susret.

Sličan scenarij i u drugoj trećini. Još jednom je Medveščak vrlo brzo stigao do vodstva, ovaj put golom Tylera Morleya, ali ponovno Nixon odlično reagira i poravnava na 2:2.

U posljednjoj trećini domaćin se potpuno oslobodio i nadigrao Austrijance. Prvo je Tomaš Netik zabio za 3:2, a onda je u zadnjih deset minuta dva puta pogađao i Sašo Rajsar za konačnih 5:2.

Uvjerljiva pobjeda Medveščaka koji je u posljednjoj dionici bio nadmoćan i upravo tu je i osigurao pobjedu.

U sljedećem kolu čeka ga put u Češku, u nedjelju 24. rujna domaćin će mu biti Znojmo.

EBEL:
Medveščak - Graz 5:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!