Nogomet

VIDEO: PSG razbio Bayern, Basel Benficu, United uvjerljiv u Rusiji, Celtic prekinuo negativan gostujući niz

Dario Dodić • srijeda, 27.09.2017.
VIDEO: PSG razbio Bayern, Basel Benficu, United uvjerljiv u Rusiji, Celtic prekinuo negativan gostujući niz
Foto: EPA

Raspoloženi su bili napadači u drugom kolu Lige prvaka u skupinama A i B. PSG je nadigrao i uvjerljivo svladao Bayern, a uvjerljiv je bio i Manchester United u gostima kod CSKA. Basel je upisao najveću domaću pobjedu u Ligi prvaka, dok je Celtic pobjedom kod Anderlechta prekinuo negativan gostujući niz...

Skupina A

CSKA Moskva - Manchester United 1:4

Manchester United nastavio se odličnim nastupima ove sezone. U Moskvi su Crveni vragovi s laganih 4:1, na krilima iznimno raspoloženih Lukakua i Martiala slavili s 4:1.

Manje od pola sata bilo je potrebno momčadi Josea Mourinha da potpuno razbiju Moskovljane. Već u četvrtoj minuti Martial s lijeve strane pronalazi Lukakua u sredini, Belgijac glavom zabija za 1:0 Uniteda. U posljednjih pet nastupa za klub iz Manchestera Lukaku je zabio barem jedan pogodak. Značilo je to i da je Akinfejev u 45. uzastopnoj utakmici u Ligi prvaka primio barem jedan gol.

U 19. minuti bilo je već 2:0 za goste. Mhitarjan je iznudio, a Martial realizirao jedanaesterac. Osam minuta kasnije Lukaku ponovno sjajno surađuje s Martialom, ovog puta pomogla je i slaba obrana domaćeg braniča, Lukaku lagano zabija za visokih 3:0. Belgijski je napadač u devet nastupa za United postigao čak deset pogodaka.

U nastavku je United i četvrti put zatresao mrežu Moskovljana. Izgubili su domaći nogometaši loptu u opasnoj zoni, Martialov pokušaj odlično je obranio Akinfejev, no lopta se odbija do Mhitarjana, koji iz te pozicije nije mogao promašiti. Prvi puta u povijesti natjecanja CSKA je u domaćoj utakmici Lige prvaka primio četiri gola. Počasni gol za CSKA postigao je Kučaev u 90. minuti.

Basel - Benfica 5:0

Basel je s iznenađujuće uvjerljivih 5:0 na svom St. Jakob Parku svladao Benficu i ubilježio najveću domaću pobjedu u Ligi prvaka. Švicarci su već u drugoj minuti poveli, strijelac je bio Lang, a već u 20. imali su 2:0. Na lijepo dodavanje Steffena poentirao je Oberlin.

Portugalci su se potpuno raspali u nastavku. Na 3:0 povisio je Van Wolfswinkel u 59. minuti iz jedanaesterca, a tri minute kasnije Almeida je pocrvenio i ostavio goste u nemogućoj situaciji. Do kraja su se u strijelce upisali Oberlin još jednom te Riveros za velikih 5:0.

Skupina B

PSG - Bayern 3:0

Derbi skupine B odigrao se u Parizu, ali atmosfera pravog derbija je izostala. PSG je na krilima trojca Neymar - Cavani - Mbappe posve razbio momčad Carla Ancelottija i s više nego zasluženih 3:0 zasjeo na vrh skupine.

Sve je po zlu za Bavarce krenulo već u drugoj minuti. Neymar je bez ogrebotine prošao kraj petorice Bayernovih igrača, proslijedio loptu za sunarodnjaka Danija Alvesa, koji kroz noge Ulreichu zabija za vodstvo Parižana. Tako je Brazilac na najljepši mogući način proslavio svoj stoti nastup u Ligi prvaka. Bio je to ujedno najbrži pogodak koji je Bayern primio u Ligi prvaka još od ožujka 2010. Tada im je zabio Rooney, ali Bayern je tu utakmicu dobio 2:1.

Nakon pola sata igre bilo je 2:0 za domaćine. Mbappe lijepo ostavlja loptu za Cavanija, koji s ruba šesnaesterca zabija pod gredu i tako postaje tek peti igrač u povijesti Lige prvaka koji je zabijao u šest uzastopnih utakmica u natjecanju.

U nastavku se i Neymar upisao u strijelce. Glavninu posla obavio je Mbappe, gađao je na drugoj vratnici Cavanija, no lopta je zapela među nogama jednog Bayernovog igrača i došla do Neymara koji lagano zabija za veliku pobjedu Parižana.

Anderlecht - Celtic 0:3

Celtic je uoči gostovanja kod Anderlechta prikupio niz od 16 gostujućih europskih utakmica bez pobjede, ali svemu tomu došao je kraj u Belgiji gdje su prvaci Škotske s uvjerljivih 3:0 došli do pobjede, tek druge pobjede u posljednjih 16 utakmica u Ligi prvaka.

U završnici prvog dijela Celtic je poveo. Bila je to lijepa akcija u tri poteza, Tierney je lijepom prizemnom loptom s lijeve strane na drugoj vratnici pronašao Griffithsa, koji lagano zabija za vodstvo gostiju.

Na samom otvaranju drugog poluvremena Celtic je udvostručio vodstvo. Dobro se za šut oslobodio Roberts, domaći branič Kara stajao je na putu lopti i drastično joj promijenio smjer pa je autogol pripisan Anderlechtovom igraču. Duboko u sudačkoj nadoknadi nakon pogreške domaćih igrača Sinclair zabija pod gredu za konačnih 3:0 Celtica.

Jozo Šimunović odigrao je svih 90 minuta u dresu Celtica.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Basel5:0Benfica
CSKA Moskva1:4Manchester United
1Manchester United 612:3+915
2Basel 611:5+612
3CSKA Moskva 68:10-29
4Benfica 61:14-130

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Basel5:0Benfica
CSKA Moskva1:4Manchester United
1Manchester United 612:3+915
2Basel 611:5+612
3CSKA Moskva 68:10-29
4Benfica 61:14-130

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.09.2017. u 12:26
    Anceloti dobija danas otkaz!
    Obrisan korisnik