Tenis

Ćorić podbacio u finalu kvalifikacija u Pekingu, u dva seta svladao ga Granollers

Dario Dodić • nedjelja, 01.10.2017.
Ćorić podbacio u finalu kvalifikacija u Pekingu, u dva seta svladao ga Granollers
Foto: FaH

Borna Ćorić nije se uspio plasirati u glavni ždrijeb ATP turnira u Pekingu. Na posljednjoj stepenici kvalifikacija zaustavio ga je Marcel Granollers-Pujol...

Iako je protiv specijalista za parove i čestog partnera Ivana Dodiga, Marcela Granollersa, slovio za velikog favorita, Borna Ćorić to igrom nije opravdao na terenu ATP turnira u Pekingu, Španjolac je pobjedom u dva seta nakon manje od sat i pol vremena igre uspješno apsolvirao i posljednju prepreku u kvalifikacijama te tako osigurao nastup u glavnom ždrijebu turnira.

Možda bi u drugačijem smjeru otišao meč da je Borna odmah u prvom gemu iskoristio jednu od četiri break-lopte. Nije uspio, Španjolac je sve spasio, Ćorić do kraja seta više nije dobio takvu priliku. U četvrtom gemu Granollers dolazi do 0:40 na Borninom servisu i odmah prvu break-šansu pretvara u break, koji je kasnije urodio osvajanjem seta sa 6:3.

Jači je otpor Borna pružio u drugom setu, ali to je više utjecalo na dužinu seta nego na konačan ishod. U petoj igri Granollers uzima servis Ćoriću, imao je priliku vratiti se Hrvat odmah u idućoj igri, ali svoju šansu ne koristi, s konačnih 6:4 Španjolac ostvaruje prolaz u glavni turnir u Pekingu.

ATP Peking, kvalifikacije, finale:
Marcel Granollers-Pujol (ŠPA) - Borna Ćorić (HRV, 1) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!