Tenis

Marin Čilić rutinskom pobjedom otvorio nastup na turniru u Tokiju

Branimir Korać • ponedjeljak, 02.10.2017.
Marin Čilić rutinskom pobjedom otvorio nastup na turniru u Tokiju
Foto: EPA

U prvi turnirski nastup nakon US Opena Marin Čilić krenuo je dobro, u Tokiju je za 75 minuta stigao do pobjede. Protivnik mu je bio Stefanos Tsitsipas kojeg je svladao sa 6:3, 6:2...

Marin Čilić u Tokiju je imao lagan posao, mladi Stefanos Tsitsipas igrač je kojem se proriče lijepa budućnost, ali u ovom susretu nije imao šanse. Čilić je bio dobar i slavio je bez većih problema.

Samo u jednom trenutku početkom meča Tsitsipas je zaprijetio, ali Čilić se brzo oporavio i riješio dvoboj u svoju korist.

Cipranin je do jedinog breaka stigao u trećem gemu meča kada je imao i svoju jedinu break priliku u ovom dvoboju. Poveo je s 2:1, ali Čilić je odmah odgovorio, došao do 0:40 i nakon propuštene tri break lopte, realizirao četvrtu za povratak u set.

Poslije toga sve je bilo na njegovoj strani. U završnici seta još jednom je oduzeo servis protivniku te sa 6:3 uzeo prvi set.

U dobrom ritmu nastavio je i u drugom setu gdje je odmah stekao prednost i poveo s 2:0. Tsitsipas tu nije imao nikakve šanse, vrlo teško dolazio je do poena na Marinov servis, a kada je kod 4:2 još jednom izgubio svoj početni udarac, priči je bio kraj.

Čilić je dovršio posao kako se i očekivalo te nakon 75 minuta igre sa 6:3, 6:2 prošao u drugo kolo.

Tamo će igrati protiv boljeg iz meča između Yasutake Uchiyame i Franka Škugora koji je u glavni ždrijeb ušao kroz kvalifikacije.

ATP Tokio, prvo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 1) - Stefanos Tsitsipas (Grčka, Q) 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!