Zimski sportovi

Poznato ime u Brlogu: Samson Mahbod vratio se u Medveščak

Sportnet • petak, 06.10.2017.
Poznato ime u Brlogu: Samson Mahbod vratio se u Medveščak
Foto: FaH

KHL-ovac Samson Mahbod, osvajač VHL prvenstva i prvak Poljske, ponovno će upotpuniti napad Medvjeda...

KHL Medveščak dobio je novo-staro pojačanje! S današnjim danom, momčadi popularnog zagrebačkog hokejaškog kluba, pridružio se Samson Mahbod, ime već dobro poznato svim navijačima. Naime, ovaj 28-godišnji Sjeverno Amerikanac, perzijskih korijena i zanimljive karijere, Medvjedima se prvi put pridružio prošle sezone kao napadač u tadašnjoj KHL momčadi. Sada se vraća s novim sezonskim ugovorom kako bi zamijenio ozlijeđene Perkovicha i Puskaricha. O njegovom talentu i uspjesima dovoljno govori i izjava sportskog direktora Aarona Foxa:

„Samsonova karijera imala je poprilično jedinstven tok. On se isključivo predanim radom popeo od dna do vrha europskog hokeja, a njegov je cilj uvijek bio dokazati se, pokazati da može igrati na višem nivou i da je voljan žrtvovati štogod je potrebno da bi dobio tu priliku. U igru donosi brzinu i igra s jako puno energije i strasti. Preuzet će bilo koju ulogu koja će pomoći momčadi. Znamo što od njega možemo očekivati i zadovoljni smo da se pridružuje našoj momčadi u ovome trenutku“.

Upravo se svojim trudom i postignutim rezultatima Mahbod vrlo brzo prošle (KHL) sezone izborio za svoje mjesto u prvoj momčadi, odigravši ukupno 30 utakmica uz postignuta dva gola i šest asistencija. Stoga, ne čudi njegov povratak u redove Medvjeda, a ne treba ni sumnjati da će reakcija publike na povratak vrhunskog sportaša biti i više no pozitivna!

Karijeru ovog Kanađanina uistinu je zanimljivo pratiti. Nakon juniorskog hokeja, u kojem je s momčadi Drummondville Voltigeurs osvojio naslov prvaka QMJHL, Mahbod je u svojoj prvoj profesionalnoj sezoni (2010./11.) promijenio čak četiri ECHL momčadi. Iduće sezone odigrao je za Arizona Sundogse i u 43 utakmice postigao 22 boda. Godinu potom iz Alaska Acesa odlazi u Europu, u poljsku ligu, taman na vrijeme za doigravanje. U Poljskoj se zadržava i iduće sezone te s KH Sanokom osvaja naslov prvaka. U regularnoj sezoni je kroz 39 utakmica upisao 81 bod, a u doigravanju je u konačnu pobjedu ugradio 23 boda te osvojio nagrade za najboljeg igrača, strijelca i asistenta. Jedan naslov prvaka slijedio je drugi, samo se liga promijenila. U svojem konstantom trudu da bude sve bolji, 176 cm visoki centar rođen u Montrealu priključio se ruskom VHL-u i Toros Neftekamsku.

U osvajanje naslova ugradio je 13 bodova kroz 20 utakmica doigravanja. Iz Rusije se preselio u Finsku te u momčadi Bluesa ostvario prosjek od 0.39 bodova po utakmici, čime je zaslužio naslov drugog najefikasnijeg igrača kluba.

Mahbod se momčadi pridružuje već danas te se očekuje kako će igrati na večerašnjoj utakmici protiv Klagenfurta od 18 sati, ovisno od procedure registracije igrača.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!