Ostali sportovi

U subotu na rasporedu veliki derbi hrvatskog ragbija

Sportnet • petak, 06.10.2017.
U subotu na rasporedu veliki derbi hrvatskog ragbija

Četvrto kolo Prvenstva Hrvatske konačno nam donosi i najveći derbi hrvatskog ragbija; u subotu od 14 sati splitska Nada na Starom placu dočekuje zagrebačku Mladost.

Susret naših najboljih momčadi uvijek je veliki mamac za sve ljubitelje ragbija, a ništa manje zanimljivo neće biti ni ovaj put. Iako je Mladost u prošlom kolu doživjela pomalo neočekivani poraz od Sinja, a Split nikada nije bio ugodno gostovanje, derbi je i dalje derbi te se Zagrepčane, koji Nadu već godinama prate u stopu, nikako ne smije otpisati.

Svoja očekivanja od velikog derbija iznio je i trener gostiju Ivan Šuta: „Poučeni prošlotjednim porazom, vrlo oprezno putujemo u Split iznenaditi najbolju momčad Hrvatske. Nadu respektiramo i nikada ih nismo podcijenili, ali, kao i uvijek, na Starom placu ćemo dati sve od sebe te planiramo pomrsiti račune svima koji su nas već otpisali“, rekao je i nadodao kako momčad u Split putuje gotovo kompletna te kako je atmosfera u ekipi odlična: „Vrlo smo optimistični, u Split idemo zakomplicirati daljnji tijek Prvenstva Hrvatske!“

Nada s druge strane, nakon dvije pobjede, nešto mirnije očekuje svoje najveće rivale. U momčad se nakon ozljeda vraćaju Perlain, Vlajčević i Rosso, a pojačati će ih i Čulić i Draganić. „Očekujem uvjerljivu pobjedu, Mladost je prvo izgubila prijateljski susret u Mađarskoj, a nakon toga i u prošlom kolu od Sinja te u krivi trenutak dolaze na najteže gostovanje; na Starom placu se nitko ne može vaditi iz rezultatske krize“, rekao je kapetan Krešimir Čorić te naglasio kako u ovom susretu posebno računa i na mlade snage Plazibata, Rudića, Vuletića i Jelavić – Mitrovića.

Podsjetimo, u posljednjem zajedničkom susretu u sklopu Prvenstva Hrvatske, Nada je krajem ožujka u Zagrebu pobijedila rezultatom 11:19 te si time praktički osigurala prošlogodišnju titulu. Subotnja utakmica ponovno bi mogla uvelike utjecati na stanje na tablici – pobjeda Mladosti donijela bi veliku neizvjesnost natjecanju, dok bi se Nada pobjedom odvojila od ostatka ljestvice te neizravno pomogla Sinju u borbi za drugo mjesto i veliko proljetno finale.

U sjeni derbija, na Rudešu će se istog dana u 16:30 sati susresti Zagreb i Sinj. Možda nikad jača momčad Sinja u dvije je ovosezonske utakmice ostvarila i dvije pobjede, obje protiv jakih protivnika; prvaka Slovenije i hrvatskog doprvaka Mladosti. Motivirani ovim uspjehom dolaze u goste Zagrebu koji im ne bi smio biti prevelika prepreka. Zagreb pak vrijedno trenira pod vodstvom trenera Novozelanđanina Garyja Braida, no unatoč vidnom napretku u igri, tri poraza iz tri utakmice pokazuju da su protivnici i dalje prejaki. Svoju da sada najbolju partiju Zagreb je pružio u jedinoj domaćoj utakmici protiv Nade, tako da će ovaj susret pokazati hoće li se konačno probuditi i možda baš na svojem terenu pokazati zube Sinju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!