Tenis

Još jedan težak poraz Eugenie Bouchard, Venus Williams vratila se pobjedom

Mihaela Bradovski • utorak, 10.10.2017.
Još jedan težak poraz Eugenie Bouchard, Venus Williams vratila se pobjedom
Foto: EPA

Na WTA turniru u Hong Kongu favoritkinje su uglavnom bilježile pobjedu, a najveće iznenađenje priredila je Luksika Kumkhum pobjedom protiv Elene Vesnine...

Peta igračica svijeta Venus Williams upisala je pobjedu u prvom kolu protiv Japanke Rise Ozaki s dva puta po 6:2. Ovo joj je bio prvi meč nakon poraza u polufinalu US Opena protiv Sloane Stephens.

"Četiri tjedna prošla su brzo, a prvi meč nikada nije jednostavan. Bez obzira što rezultat ne izgleda takav, vodile smo veliku borbu i sjajno je što sam uspjela izvući pobjedu. Dobro sam pogađala lopticu i nadam se da ovako mogu nastaviti i u nastavku turnira", istaknula je Venus.

Anastasija Pavljučenkova i drugi put ove godine svladala je Timeu Babos. Nakon što je u tri seta slavila u četvrtfinalu Monterreyja, ovdje je bila bolja u dva seta i s dva puta po 6:4 prošla u osminu finala. Babos ima dosta lošu sezonu, no u Quebecu i Taškentu popravila je dojam, ali to su ipak bili turniri niže kategorije.

Još jedan jako loš nastup upisala je Eugenie Bouchard koju je ovaj put pregazila Caroline Wozniacki. Dankinja je ispustila u svakom setu po gem, potpuno je nadigrala Bouchard i visoko slavila.

"Sjajan start, osjećala sam da igram dobro, igrala sam agresivno i pokušavala je držati pod pritiskom cijelim tijekom meča. Funkcioniralo je", zadovoljna je bila Wozniacki.

Jednako uvjerljiva bila je i Agnieszka Radwanska koja je također lako slavila protiv domaće igračice s pozivnicom Ling Zhang. Zhang je uzela gem više od Bouchard i ostala na terenu 15 minuta duže, ali nije stvorila ništa više problema Radwanskoj.

Teži posao imala je prva nositeljica Elina Svitolina koja je trebala sat i 45 minuta za pobjedu protiv Zarine Diyas. Kazahstanka se dobro borila, Svitolina nije iskoristila dva servis gema za pobjedu i tek u tie-breaku završila je posao.

Iznenađenje je priredila Tajlanđanka Luksika Kumkhum koja je došla do pobjede karijere svladavši Elenu Vesninu. Ruskinja je bila indisponirana i glatko je poražena u dva seta.

WTA Hong Kong, prvo kolo:
Naomi Osaka (Japan) - Alexa Guarachi (Čile, Q) 7:5, 6:4
Venus Williams (SAD, 2) - Risa Ozaki (Japan) 6:2, 6:2
Jennifer Brady (SAD) - Misa Eguchi (Japan) 6:3, 6:0
Anastasija Pavljučenkova (Rusija, 6) - Timea Babos (Mađarska) 6:4, 6:4
Caroline Wozniacki (Danska, 3) - Eugenie Bouchard (Kanada) 6:1, 6:1
Agnieszka Radwanska (Poljska, 4) - Ling Zhang (Hong Kong, WC) 6:1, 6:2
Elina Svitolina (Ukrajina, 1) - Zarina Diyas (Kazahstan) 6:4, 7:6(2)
Luksika Kumkhum (Tajland) - Elena Vesnina (Rusija, 5) 6:3, 6:4
Jacqueline Cako (SAD, Q) - Priscilla Hon (Australija, Q) 6:3, 4:6, 7:6(5)
Daria Gavrilova (Australija, 7) - Miyu Kato (Japan, Q) 6:1, 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!