Zimski sportovi

Medvjedi se vraćaju iz Graza s porazom i sedam pakova u mreži

Marjan Kreševac • nedjelja, 15.10.2017.
Medvjedi se vraćaju iz Graza s porazom i sedam pakova u mreži
Foto: FaH

KHL Medveščak je u 12. kolu EBEL-a gostovao na dobro poznatom ledu u Grazu. Nakon što su posljednji susret Medvjedi glatko izgubili od Lisica iz Bolzana nadali su se da se u Grazu mogu vratiti nazad na pobjedničke staze. Ali nada je jedno, a stvarnost drugo...

Medvjedi su nakon uspješnog domaćeg niza u kojem su od mogućih devet bodova osvojili njih sedam upisali drugi poraz za redom na gostovanjima. Nakon prve četvrtine nije sve izgledalo tako loše iako su zagrebački hokejaši ponovno katastrofalno otvorili susret, u petoj minuti gubili su s 2:0. Brze pogotke za Graz postigli su Setzinger i Weihager.

Pribrali su se gosti relativno brzo od uvodnog šoka i već u osmoj minuti nakon kontre Morleyja s igračem manje smanjili zaostatak. Imali su Medvjedi i nakon gola više od igre, prijetili su i bilo je izgledno da ćemo vidjeti izjednačenje. Ono se dogodilo pet sekundi prije kraja susreta zahvaljujući Boivinu.

Nadali smo se da dobar nastup s kraja prve trećine možemo gledati i u nastavku, ali doživjeli smo baš suprotno, totalni raspad igre i četiri pogotka u mreži Krošelja i Rosandića koji je izašao na led u 27. minuti susreta. Redom su za goste zabijali Higgs, Pirmann, Laasko i Carlsonn.

Posljednji čavao u lijes Medvjeda u 43. minuti zabio je još jednim pogotkom Higgs. 7:2 na početku treće trećine bilo je strašno za vidjeti na semaforu, nitko nije očekivao baš takvu katastrofu pogotovo nakon relativno glatke pobjede u Zagrebu 5:2 protiv Austrijanaca. Medvjedi previše osciliraju ove sezone i to između dviju krajnosti, odlične igre i tragikomedije na ledu.

Uspjeli su Medvjedi do kraja postići tri pogotka i na kraju je to izgledalo čisto solidno, ali samo po rezultatu (7:5), a po igri nikako. Ovaj poraz treba što prije zaboraviti i okrenuti se prema naprijed, a naprijed je susret u Brlogu protiv Vienna Capitalsa 26. listopada.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!