Nogomet

VIDEO: Kölnova očajna sezona se nastavlja, Arsenal slavio tek u završnici u Beogradu, Lazio do tri boda u Nici

Branimir Korać • četvrtak, 19.10.2017.
VIDEO: Kölnova očajna sezona se nastavlja, Arsenal slavio tek u završnici u Beogradu, Lazio do tri boda u Nici
Foto: EPA

Odigrana je prva runda utakmica trećeg kola grupne faze Europske lige. Njemački klubovi nemaju nimalo razloga za zadovoljstvo, poraze kod objektivno slabijih protivnika upisali su i Köln i Hertha...

Skupina G

Otvoren i zanimljiv dvoboj odigrali su Hapoel Beer Sheva i FCSB, a nekadašnja Steaua slavila je u Izraelu s 2:1 i tako ostala stopostotna i na vrhu ljestvice. Oba pogotka za goste postigao je Harlem-Eddy Gnohere, Izraelci su smanjili iz jedne od brojnih prilika, ali tek u 88. minuti kada je Isaac Cuenca svladao gostujućeg vratara.

Embed from Getty Images

Zanimljivo je bilo u Švicarskoj gdje je Lugano ugostio Viktoriju iz Plzena i slavio s 3:2. Pet pogodaka i mnoštvo prilika na obje strane za u konačnici zasluženu pobjedu domaćina. Bottani, Carlinhos i Gerndt bili su strijelci za Lugano, a Krmenčik i Bakoš smanjivali su zaostatak na drugoj strani. Inače, do 63. minute na semaforu je stajalo 0:0, a onda je golom Bottanija krenula golijada.

Skupina H

Arsenal se prilično mučio u Beogradu, ali je ipak uspio doći do pobjede protiv Crvene zvezde i to golom Oliviera Girouda u 85. minuti. Giroud je vrlo snalažljivo zabio nakon lijepe akcije gostiju koji su izigrali Zvezdinu obranu, a Francuz je završio pogotkom okrenut leđima golu. Inače gosti su imali olakšan posao u završnici jer je deset minuta prije kraja drugi žuti karton zaradio Milan Rodić.

Očajnu formu ove sezone i u Europi potvrđuje Köln koji je, vjerovali ili ne, u osam bundesligaških kola te tri kola Europske lige upisao čak deset poraza i samo jedan remi. Novi poraz nanio mu je BATE Borisov koji ga je svladao s 1:0 pogotkom Alekseja Riosa u 55. minuti.

Skupina I

Na vrhu skupine I nalazi se Red Bull Salzburg koji je uspješno odradio gostovanje kod Konyaspora. Vrlo rano sve je krenulo na stranu Salzburga koji je već u petoj minuti poveo golom Gulbrandsena i nakon toga imao je olakšan posao. Kada je deset minuta prije kraja Dabbur povisio na 2:0, postalo je posve jasno da će sva tri boda otputovati za Austriju. Duje Ćaleta-Car na jednoj i Petar Filipović na drugoj strani odradili su punu minutažu.

Iznenađenja nije bilo u Marseilleu gdje je Olympique ugostio Vitoriju Guimaraes i slavio s 2:1. Gostima nije bilo dovoljno rano vodstvo pogotkom Rafaela Martinsa, Lucas Ocampos i Maxime Lopez donijeli su domaćinu preokret. Portugalci ostaju na samo jednom bodu i vrlo teško će do prolaza u nokaut fazu.

Skupina J

Prvi put u grupnoj fazi Östersunds nije uspio doći do pobjede. Bio je udaljen svega nekoliko minuta od sva tri boda, no Inaki Williams u 89. minuti poravnao je na konačnih 2:2. Imao je Athletic Bilbao prednost od rane faze susreta, u 14. minuti Aritz Aduriz zabio je za vodstvo, ali u prvih 20 minuta drugog dijela domaćin je napravio preokret golovima Alhadjija Gera i Curtisa Edwardsa i sve do završnice imao pobjedu u džepu.

U drugom susretu skupine Zorja je priredila iznenađenje svladavši Herthu s 2:1. Nijemci su imali više loptu u nogama, međutim Zorja je bolje iskoristila svoje prilike i na kraju upisala pobjedu. Nije domaćina zaustavila niti ozljeda Pryjme koji je već u 22. minuti morao van, zamijenio ga je Oleksandr Svatok i upravo on bio je čovjek odluke zabivši za konačnih 2:1. Silas je bio strijelac vodećeg pogotka za Zorju dok je Davie Selke vratio Nijemce u utakmicu u 56. minuti. Zanimljivo, nakon tri odigrana kola na ljestvici su se potpuno odvojili Šveđani i Ukrajinci dok su Athletic i Hertha u teškoj situaciji.

Skupina K

Lazio je odigrao vrlo dobru utakmicu na gostovanju u Nici i upisao je pobjedu 3:1. Francuzima nije pomogao rani pogodak Marija Balotellija, zabio je Talijan u četvrtoj minuti, ali očajnu reakciju Nicine obrane već u sljedećoj minuti kaznio je Felipe Caicedo i vratio Lazio u igru. U drugom dijelu Sergej Milinković-Savić odličan nastup zaokružio je s dva pogotka i tako odveo Lazio do važna tri boda koja ga drže na vrhu ljestvice ispred Nice koja je prvi put ostala bez bodova.

Embed from Getty Images

Do prvog boda došli su Waregem i Vitesse koji su u Belgiji odigrali 1:1. U razmaku od samo četiri minute postignuta su oba pogotka, prvo je Kashia nespretnom reakcijom zatresao svoju mrežu, ali Vitesse se vraća četiri minute kasnije pogotkom Brunsa. Bod ne raduje nikog, s njim se nisu posebno primaknuli vrhu uoči tri ključna kola.

Embed from Getty Images

Skupina L

Vardar se jako teško nosi s protivnicima u skupini L i na putu je obaranja rekorda po negativnoj gol razlici na kraju grupne faze. U tri kola ima gol razliku 1:14, a novi teški poraz nanio mu je Real Sociedad koji ga je u Skoplju svladao sa 6:0. Posebno raspoložen bio je Willian Jose koji je postigao čak četiri pogotka, Mikel Oyarzabal i Alberto De La Bella dodali su po jedan. Makedonci su bili hit kvalifikacija, šokirali su Fenerbahče, ali nakon odlaska Goce Sedloskog uslijedio je njihov pad.

Zenit je zadržao savršeni učinak i nakon dvoboja protiv Rosenborga kojeg je ugostio u St. Peterburgu i lakoćom svladao 3:1. Nikakvih problema nije bilo za Ruse koje je s tri pogotka nosio Emiliano Rigoni. Sve što je Rosenborg uspio napraviti bilo je smanjenje rezultata zahvaljujući Andreu Hellandu na samom kraju susreta.

Europska liga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Hapoel Beer Sheva1:2FCSB
Lugano3:2Viktoria Plzeň
1Viktoria Plzeň 613:8+512
2FCSB 69:7+210
3Lugano 69:11-29
4Hapoel Beer Sheva 65:10-54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Europska liga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Hapoel Beer Sheva1:2FCSB
Lugano3:2Viktoria Plzeň
1Viktoria Plzeň 613:8+512
2FCSB 69:7+210
3Lugano 69:11-29
4Hapoel Beer Sheva 65:10-54

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!