Košarka

VIDEO: Curry i Durant isključeni u novom porazu prvaka, Giannis utakmicu karijere posvetio ocu

Dario Dodić • nedjelja, 22.10.2017.
VIDEO: Curry i Durant isključeni u novom porazu prvaka, Giannis utakmicu karijere posvetio ocu
Foto: EPA

Golden State Warriorsi nisu dobro ušli u novu sezonu, upisali su novi poraz, u gostima kod Memphisa, a frustracije su njihov najbolji dvojac koštale isključenja. Thunderi nisu imali dovoljno lopti za All-Star trojac, prvi poraz upisali su i Portland Trail Blazersi, protiv Bucksa kod kojih je dominirao Giannis Antetokounmpo...

Preduga je NBA sezona i predobre igrače imaju aktualni prvaci Golden State Warriorsi da bi se oglašavala zvona za uzbunu nakon tri utakmice, ali prvaci trenutno ne izgledaju posebno dobro. Nakon poraza u otvaranju sezone i pobjede uz dosta mučenja protiv Pelicansa Warriorsi su upisali drugi poraz, na gostovanju kod Memphis Grizzliesa izgubili su 111:101.

Da i njima nije drago gubiti govori podatak kako su nervozni Steph Curry i Kevin Durant isključeni u samoj završnici susreta. Steph je tražio prekršaj i bacio štitnik za zube, dok se Durant gestikulacijama razračunavao s publikom u Memphisu. "Sigurno je kako će mi džepovi biti lakši", rekao je Curry nakon utakmice, aludirajući na kaznu koja ga čeka.

"Bio sam isfrustriran, napravio glupost i zaslužio biti isključen", dodao je Curry, ali negirao da je gađao suca Walla: "Da sam ga gađao, pogodio bih ga. Znate, dosta sam precizan."

Memphis je do pobjede protiv prvaka vodio Marc Gasol s 34 poena i 14 skokova. Još su četvorica domaćih igrača bila dvoznamenkasta, Ennis III (13), Evans (12), Conley i Chalmers (po 10).

Curry je s 37 poena predvodio šuterski isfrustrirane Warriorse (39,3% iz igre), Durant je dodao 29 koševa i 13 skokova.

Houston Rocketsi su zadržali savršen ulazak u sezonu, kod kuće su bez većih problema sa 107:91 svladali Dallas Maverickse. Odličnu je partiju pružio James Harden, koji je s 29 poena predvodio Rocketse.

Iako ga nije išao šut za tri poena (1/6) dobru je večer imao i Eric Gordon, u pobjedu Rocketsa ugradio je 18 koševa.

Yogi Ferrell i J.J. Barea predvodili su Mavse sa po 19 koševa, Harrison Barnes dodao je 14 poena.

San Antonio Spursi dobro guraju i bez Kawhija Leonarda, sinoć su s 87:77 došli do druge pobjede u sezoni, slavili su na gostovanju kod Chicago Bullsa.

Raspoložen je bio LaMarcus Aldridge, s 28 koševa i deset skokova predvodio je Spurse do pobjede. 12 poena dodao je Rudy Gay, deset Pau Gasol.

S obzirom na incident Portisa i Mirotića u vatru je kod Bullsa od prve minute gurnut rookie Lauri Markkanen. Finac je na parketu proveo 37 minuta, nije briljirao šuterski, ali je utakmicu završio s double double učinkom, 13 koševa (0/1 za 1, 2/6 za 2, 3/8 za 3) i 12 skokova.

Najbolji kod Bullsa bio je Robin Lopez sa 16 koševa i sedam skokova. 15 je poena dodao Holiday, 13 Grant.

Prvi poraz u novoj sezoni upisali su Portland Trail Blazersi koji nisu pronašli lijeka za fenomenalnog Grka Giannisa Antetokounmpa, koji je učinkom karijere predvodio Buckse u Milwaukeeju do pobjede 113:110.

Giannis je večer okončao s 44 poena i osam skokova, a po završetku utakmice napisao je poruku na loptu s kojom se igralo: "Ovo je za tatu. Pobijedili smo večeras", u čast oca Charlesa koji je preminuo prošli mjesec u 55. godini života.

Odlične su nastupe ubilježili i Middleton (18 koševa, šest skokova), Snell (17 koševa), Brogdon (13 koševa).

Blazerse je predvodio dvojac McCollum - Lillard sa po 26 koševa, Jusuf Nurkić dodao je 17 poena i 11 skokova.

U dvoboju potentnog napada Oklahoma City Thundera i sjajne obrane Utah Jazza pobijedila je potonja, Jazzeri su u Salt Lake Cityju u utakmici s relativno malo poena svladali Thundere s 96:87 i nanijeli im prvi poraz u sezoni.

Prednost su domaćini stvarali kroz prve tri četvrtine u kojima su zadržali Thundere na samo 57 koševa. Raspucali su se gosti u završnici, ali bilo je prekasno.

Odličnu večer imao je Rudy Gobert sa 16 koševa i 13 skokova. 19 poena upisao je Ingles, 16 je zabio i Ricky Rubio.

Russell Westbrook ispucao je 11 šuteva iz igre i ubilježio samo šest poena. Dodamo li tome i 1/4 s linije slobodnih bacanja postaje jasnije gdje je zapelo u igri Thundera. Westbrook je na konto skokova i asistencija upisao gotovo standardne brojke, 13 skokova i devet asistencija.

Carmelo Anthony je s 26 koševa predvodio Thundere, za taj je pothvat ispucao isto toliko lopti. 19 je šuteva ispucao Paul George i stigao do 22 poena, pet skokova i pet ukradenih lopti. Puno je to šuteva za objektivno malo poena, ovakve utakmice daju za pravo onima koji komentiraju kako je jedna lopta premalo za ovakve Thundere.

NBA, rezultati:
Toronto - Philadelphia 128:94
Cleveland - Orlando 93:114
Houston - Dallas 107:91
Miami - Indiana 112:108
New York - Detroit 107:111
Chicago - San Antonio 77:87
Memphis - Golden State 111:101
Milwaukee - Portland 113:110
Denver - Sacramento 96:79
Utah - Oklahoma City 96:87
Los Angeles Clippers - Phoenix 130:88

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!