Zimski sportovi

Novi vratar u brlogu zagrebačkih Medvjeda, suradnja s Krošeljom raskinuta

Sportnet • ponedjeljak, 23.10.2017.
Novi vratar u brlogu zagrebačkih Medvjeda, suradnja s Krošeljom raskinuta
Foto: Davor Sajko

Kevin Poulin, 27-godišnji kanadski vratar sa NHL iskustvom, novo je pojačanje Medveščaka. Klub završio suradnju s Krošeljom...

Kevin Poulin rođen je 1990. godine u Montrealu. Juniorski staž započeo je u Victoriaville Tigersima, klubu iz jedne od jačih kanadskih razvojnih liga u Quebecu. 2008. godine draftirali su ga New York Islandersi u 5. rundi drafta, kao ukupno 126. izbor.

Poulin je svoju profesionalnu karijeru započeo 2010. godine u podružnici Islandersa, klubu iz AHL-a, Bridgeport Sound Tigersima. Sve do 2016. branio je u AHL-u s povremenim nastupima i u najjačoj ligi svijeta, na golu Islandersa, za koje je upisao 50 nastupa uz 90 % obrana. U AHL-u je odigrao 185 utakmica za Bridgeport, Syracuse i Stockton sa 91.2 % uspješnosti.

Prošle sezone odlučio je okušati sreću izvan Sjeverne Amerike te je potpisao ugovor s jedinim kazahstanskim klubom u KHL-u, Barysom iz Astane. U dresu „Snježnih leoparda” branio je na 14 utakmica sa 91 % obrana.

Riječ je o vrataru sa iskustvom igranja u najjačim ligama svijeta koji će biti veliko pojačanje za Medveščak u nastavku sezone.

Dolaskom Poulina klub je završio suradnju dosadašnjem prvom vrataru Gašperu Krošelju.

“Odlučili smo ranije završiti ugovor s Krošeljom. Plan je bio uključiti ga u momčad kao najboljeg vratara za nas koji nosi svega dva boda na rosteru momčadi. Međutim, plan se nije ostvario na taj način. Krošelj je imao brojne prilike pokazati i dokazati svoje kvalitete i spremnost no nije uspio u tome. Odlučili smo da je vrijeme za promjene jer vidimo predanost i jačinu momčadi i potrebna nam je dosljednost i sigurnost kod našeg prvog vratara. Krošelju želimo sve najbolje u nastavku karijere”, pojasnio je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Novi vratar pridružit će se momčadi već sutra.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!