Nogomet

Hajduk se mučio, ali slavio u Šibeniku, Inter izbacio Sesvete golom u 116. minuti

Branimir Korać • srijeda, 25.10.2017.
Hajduk se mučio, ali slavio u Šibeniku, Inter izbacio Sesvete golom u 116. minuti
Foto: FaH

Poznata su još dva sudionika četvrtfinala Kupa Hrvatske. U Šibeniku je Hajduk uz dosta muke slavio s 1:0 dok je Inter u Zaprešiću u produžecima svladao Sesvećane s ukupnih 2:1...

Još dva prvoligaša osigurala su prolaz u četvrtfinale Kupa. Hajduk i Inter opravdali su status favorita i eliminirali Šibenik i Sesvete, ali i jedni i drugi imali su dosta zahtjevan posao iako su Splićani većim dijelom susreta bili s igračem više, a Zaprešićani na svom stadionu ugostili Sesvećane.

Hajduk je u Šibeniku nastupio s dosta izmijenjenom postavom u odnosu na derbi s Dinamom, ne može se reći kako je potpuno nadigrao domaćina. Borbeni Šibenčani stvorili su dosta problema Hajduku bez obzira na igrača manje.

U prvih pola sata igralo se potpuno ravnopravno, Hajduk je bolje krenuo, no Šibenik je preuzeo inicijativu neposredno prije pogotka. Ključni trenutak dogodio se u 30. minuti kada je Šare zaradio izravni crveni karton zbog starta na Šehiću. Dogodilo se to na nekih 20 metara od gola Žitnjaka, slobodni udarac izveo je Fomitschow i lijepo pogodio u kut za 1:0.

Očekivalo se da će gosti s igračem više potpuno pritisnuti Šibenčane, ali nisu uspjeli. U pojedinim dijelovima drugog dijela Hajduk je izgledao prilično loše, Šibenik ih je potisnuo, ali promjena rezultata nije bilo.

Hajduk se mučio u Šibeniku, a Inter još više u Zaprešiću protiv Sesveta. Tek u produžecima domaćin je riješio pitanje prolaza.

Početkom drugog dijela Zaprešićani su poveli iz kaznenog udarca koji je realizirao Tomislav Mazalović, no Sesvećani su se vratili u 79. minuti preko Josipa Sliškovića.

Otišlo se u produžetke gdje je odluka pala u 116. minuti kada Komnen Andrić pogađa mrežu Ivana Suška i odvodi Toplakovu momčad u četvrtfinale.

Hrvatski kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Hrvatski kup

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!