Košarka

VIDEO: Warriorsima pobjeda protiv Wizardsa, isključeni Beal i Green, Hezonja solidan u visokoj pobjedi Magica

Branimir Korać • subota, 28.10.2017.
VIDEO: Warriorsima pobjeda protiv Wizardsa, isključeni Beal i Green, Hezonja solidan u visokoj pobjedi Magica
Foto: EPA

Mario Hezonja jedini je od hrvatskih košarkaša u NBA ligi noćas bio na parketu i sasvim solidno odradio je posao protiv San Antonio Spursa, doduše u trenucima kada je susret već bio riješen. Utakmica večeri odigrana je u Oaklandu gdje su Warriorsi svladali Wizardse, a prije završetka parket su morali napustiti Draymond Green i Bradley Beal...

Denver Nuggetsi upisali su gostujuću pobjedu u Atlanti u povratku Paula Millsapa u Georgiju nakon što ga je ovog ljeta privolio u svoje redove Denver. Bila je to prva ovosezonska utakmica Hawksa na domaćem parketu, a upravo Millsap odigrao je jednu od ključnih uloga.

U tijesnom dvoboju gosti su iskontrolirali rezultat u završnici i nisu dopustili domaćinu preokret iako su nešto više od minute prije kraja Hawksi zaprijetili smanjivši na minus tri.

"Kada je utakmica tijesna, onda očekujete od svojih najskupljih igrača da reagiraju i oni su to upravo i napravili. Paul je tu preuzeo stvari u svoje ruke i pomogao nam na putu do pobjede", istaknuo je trener gostiju Michael Malone.

Po 18 poena kod Denvera ubacili su Nikola Jokić (15 skokova, pet asistencija), Gary Harris i Will Barton (šest skokova). Kod Hawksa Dennis Schroder vratio se na parket nakon ozljede i ubilježio je 20 poena i šest asistencija, Taurean Prince ubilježio je 19 poena i sedam skokova, a Dewayne Dedmon 13 poena i deset skokova.

Ivica Zubac još jednom nije dobio priliku, a Lakersi su upisali treći poraz. Ovaj put na svom parketu protiv Toronto Raptorsa koji su bili bolji sa 101:92.

Susret je bio izjednačen i momčadi su se često mijenjale u vodstvu, sve do sredine posljednje četvrtine kada su Raptorsi preuzeli vodstvo i više ga nisu ispuštali do kraja susreta.

Toronto je slavio bez obzira na izostanak Jonasa Valančiunasa koji je propustio treću utakmicu u nizu.

Pobjednika su predvodili DeMar DeRozan s 24 poena, pet skokova i pet asistencija te s po 18 poena Serge Ibaka (osam skokova) i Pascal Siakam (pet skokova). Kyle Lowry ostvario je triple-double s 11 poena, deset skokova i 12 asistencija. Kod poraženih Julius Randle ubacio je 18 poena uz pet skokova dok je Kyle Kuzma dodao 15 poena i deset skokova.

Orlando Magic priredio je iznenađenje ne samo pobjedom protiv San Antonio Spursa već i načinom na koji je do nje došao. Potpuno je nadigrao Spurse, bio znatno bolji na obje strane parketa i zasluženo visoko slavio.

Mario Hezonja nije igrao do završnice susreta, dobio je priliku u posljednjoj četvrtini i sasvim korektno odradio posao. Tijekom susreta Magic je imao i 36 poena prednosti te su nakon visoke pobjede protiv Cleveland Cavaliersa, visoko svladali i San Antonio Spurse.

"Ne bih rekao da smo ih olako shvatili, jednostavno su nas nadigrali. Nismo igrali dobro niti u obrani, a niti u napadu, a kada ne odradiš dobro te faze igre, možeš očekivati samo ovakav poraz", kaže LaMarcus Aldridge.

Evan Fournier predvodio je Orlando s 25 poena i pet skokova, Jonathon Simmons dodao je 17 poena, a Hezonja za 12 minuta devet poena (3/5 za dva, 1/1 za tri) i dva skoka. Kod poraženih LaMarcus Aldridge bio je na 24 poena i 11 skokova, a po 12 poena dodali su Pau Gasol (11 skokova) i Patty Mills.

Minnesota je u jednom od dvoboja večeri bila bolja od Oklahoma City Thundera sa 119:116. Thunder je na kraju imao priliku za produžetak, Carmelo Anthony uzeo je šut za tricu, međutim nije pogodio i Timberwolvesi su upisali pobjedu.

Na parket se vratio Jimmy Butler koji je propustio posljednje dvije utakmice, Wolvesi u njima nisu briljirali, a njegovim povratkom odmah su zaigrali bolje te upisali pobjedu.

"Nismo bili dobri zadnje dvije utakmice, ali ovdje ste vidjeli posve drugačiju momčad. Odigrali smo upravo onako kako smo i trebali", zadovoljan je bio Taj Gibson.

Odličnu utakmicu odigrao je Karl-Anthony Towns koji je ubacio 33 poena uz 19 skokova, Jimmy Butler dodao je 25 poena, sedam asistencija i pet skokova, a Jeff Teague 17 poena i deset asistencija. Kod Thundera Russell Westbrook ubacio je 27 poena i tome dodao devet asistencija i osam skokova, po 23 poena imali su Anthony i Paul George (pet skokova), a Steven Adams dodao je 20 poena i osam skokova.

Houston Rocketsi na gostovanju u North Carolini upisali su glatku pobjedu protiv Charlotte Hornetsa 109:93. Rocketsi su ispucali čak 57 šuteva za tri poena i ostali na četiri šuta do rekorda koji su postavili prošlog prosinca.

James Harden ubilježio je triple-double s 27 poena, deset skokova i 11 asistencija, Eric Gordon dodao je 26 poena, Ryan Anderson 21 uz šest skokova, a PJ Tucker uhvatio je 13 skokova. Kod poraženih Kemba Walker ubacio je 26 poena uz pet asistencija, Jeremy Lamb dodao je 20 poena, a Dwight Howard 19 uz 16 skokova.

Vrlo zanimljiv dvoboj u Oaklandu gdje su Golden State Warriorsi ugostili Washington Wizardse i upisali pobjedu 120:117. Moglo je završiti i drugačije, Wizardsi su tijekom susreta imali i 18 poena prednosti, ali nisu uspjeli zadržati vodstvo i na kraju su poraženi.

Neposredno prije poluvremena isključeni su Bradley Beal i Draymond Green nakon fizičkog sukoba pod košem Warriorsa kada su se borili za skok. Obojica su zasluženo isključeni i ostavili svoju momčad bez važnih aduta. Na kraju su Wizardsi imali priliku za produžetak, tricu u zadnjoj sekundi ispucao je John Wall, ali nije pogodio.

"Bilo je naguravanje i stvari su izmaknule kontroli. Neću ulaziti u detalje, o tome ću se očitovati pred predstavnicima lige. Ispričao sam se suigračima, nisam se smio dovesti u situaciju da ostavim suigrače u teškoj poziciji protiv ovako jakog protivnika", rekao je nakon susreta Beal.

Kod Warriorsa najistaknutiji bio je Kevin Durant s 31 poenom, 11 skokova i šest asistencija, a Stephen Curry dodao je 20 poena, osam asistencija i pet skokova. Kod poraženih Otto Porter ubacio je 29 poena uz deset skokova, a John Wall 20 poena uz 14 asistencija.

Do prve ovosezonske pobjede došli su New York Knicksi koji su nadigrali Brooklyn Netse i slavili sa 107:86. Netsi su odlično otvorili utakmicu, ali to je bilo uglavnom sve od njih, nakon toga Knicksi su preuzeli kontrolu u svoje ruke i odnijeli pobjedu.

Kristaps Porzingis predvodio ih je s 30 poena i devet skokova, Courtney Lee dodao je 13 poena, a Kyle O'Quinn 12 skokova. Kod poraženih D'Angelo Russell bio je na 15 poena dok je Quincy Acy dodao 12.

NBA:
Atlanta Hawks - Denver Nuggets 100:105
Los Angeles Lakers - Toronto Raptors 92:101
Orlando Magic - San Antonio Spurs 114:87
Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder 119:116
Charlotte Hornets - Houston Rockets 93:109
Golden State Warriors - Washington Wizards 120:117
New York Knicks - Brooklyn Nets 107:86

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!