Rukomet

Hrvatska u Areni bolja od Slovenije u još jednoj "prijateljskoj" utakmici

Branimir Korać • subota, 28.10.2017.
Hrvatska u Areni bolja od Slovenije u još jednoj "prijateljskoj" utakmici
Foto: FaH

Hrvatska i Slovenija i drugi put u nekoliko dana odigrali su utakmicu koja je bila prijateljska samo na papiru. Intenzitet je postojao na obje strane, a na kraju je Hrvatska tijesno slavila 21:20...

Hrvatska i Slovenija odigrali su još jednu utakmicu koja je pomogla izbornicima Červaru i Vujoviću, igralo se uz dosta čvrste obrane, na malo pogodaka i nije izgledalo kao da je to prijateljski dvoboj. I jedna i druga reprezentacija učinila je sve kako bi došla do pobjede, u pojedinim trenucima malo se i prelazila granica čvrstine, ali ništa dramatično izuzev jednog nesportskog prekršaja Žabića na Mandaliniću.

Hrvatska je na kraju upisala tijesnu pobjedu 21:20, trebala je slaviti i u Ljubljani, no tamo su neke odluke otišle na suprotnu stranu. Ovdje su pak otišle na hrvatsku, posebno ona prilikom izravnog crvenog kartona Blagotinšeku zbog starta prema Karačiću gdje je pivot Slovenije trebao dobiti maksimalno dvije minute, nikako izravno isključenje.

Izravno je isključen Žabić, no tu nije bilo nikakve dvojbe, nesportski je startao na šutersku ruku Mandalinića gdje je lijevi vanjski Zagreba mogao zaraditi težu ozljedu.

Od početka se igralo čvrsto i izjednačeno, Hrvatska je u prvom poluvremenu u jednom trenutku otišla na tri gola prednosti kada je Horvat zabio za 7:4, Slovenija se vratila, ali od pogotka za 9:8 Vuglača, uslijedila je crna rupa Hrvatske koja čak 13 minuta nije mogla do pogotka.

Slovenija je to iskoristila, odnijela je na odmor vodstvo 11:9, a Igor Karačić prekinuo je tu lošu seriju smanjivši u drugom dijelu na 11:10.

Koliko se čvrsto igralo, dovoljno pokazuje i činjenica da je u 40. minuti bilo već 42 minute isključenja kombinirano na obje strane.

Do kraja susreta Hrvatska je uspjela okrenuti rezultat, a kada su Vori i Čupić zabili za 21:19, bilo je jasno da će ovaj put Hrvatska slaviti. U posljednjim sekundama Jure Dolenec samo je postavio konačnih 21:20.

Dobra provjera za obje reprezentacije i pokazatelj onoga što ih čeka na ovom Prvenstvu od siječnja iduće godine.

Hrvatska - Slovenija 21:20 (9:11)

Hrvatska: Alilović (5 obrana), Stevanović (5 obrana), Čupić 6, Vori 1, Cindrić 2, Mihić 2, Vuglač 4, Karačić 4, Horvat 2

Slovenija: Ferlin (7 obrana), Dolenec 8, Vlah 1, Zarabec 3, Žabić 1, Okleščen 1, Gaber 2, Marguč 2, Bezjak 1, Medved 1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!