Zimski sportovi

Nastavlja se pobjednički niz, u Brlogu pao Znojmo

Marjan Kreševac • utorak, 31.10.2017.
Nastavlja se pobjednički niz, u Brlogu pao Znojmo
Foto: FaH

Hokejaši Medveščaka pokazali su da pobjede protiv Vienna Capitalsa i Innsbrucka nisu bile slučajnost. Nakon teške borbe u Ledenoj domaći hokejaši svladali su Orli Znojmo pogotkom Tomasa Netika...

Medveščak je izvojevao još jednu pobjedu u svojoj dvorani kojom se barem privremeno popeo na šesto mjesto poretka EBEL lige. Prva trećina susreta u potpunosti je pripala domaćim hokejašima, bolje su klizali, bili agresivni, a falio je samo jedan mali detalj, pogodak. Imali su Medvjedi četiri, pet izglednih prilika, ali pločica jednostavno nije htjela u mrežu.

Nije u prvoj, ali zato je na samom početku druge trećine. U 22. minuti domaći su imali igrača više na ledu, Kudelka je sjajnom paralelom pronašao samog Netika koji gađa i pogađa desne rašlje protivničkog gola. Kada se očekivalo da će Medvjedi nakon pogotka zaigrati bolje i odvesti utakmicu u mirnije vode dogodilo se upravo suprotno, Orli je zavladao ledom.

Trajala je prava opsada domaćeg gola koja je bila posebno izražena u posljednjoj dionici susreta u kojoj su gosti uputili čak 22 udarca u okvir ali još jednom briljirao je na vratima Kevin Poulin, poskidao je sve moguće i nemoguće, ponekad je izgledalo kao da dva golmana stoje na vratima. Koliko su velike Poulinove zasluge kapu do poda treba skinuti i braničima koji su bili pod konstantnim pritiskom, strašno fizički iscrpljeni, ali su izdržali i pomogli svom vrataru sačuvati mrežu netaknutom.

Teško izborena pobjeda, ali reći će neki time još slađa lansirala je Medvjede na šesto mjesto poretka. Ako domaći nastave ovakvim pristupom ne trebamo se bojati nastavka sezone. Ovo su igrači koji definitivno znaju igrati hokej, ono što im je nedostajalo do sada bila je vjera u vlastite sposobnosti nakon nekoliko loših rezultata. Veliku ulogu u vraćanju samopouzdanja odigrao je sjajni Poulin jer puno je lakše igrati kada znate da iza leđa imate suigrača koji može ispraviti vašu pogrešku. Nema psihološke kočnice, igra se bez straha, a to svakako utječe na kvalitetu igre.

U sljedećem kolu Medvjedi u petak gostuju u Linzu koji se trenutno nalazi na drugom mjestu sa sedam bodova prednosti, ali i utakmicom više.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!