Košarka

Francuzi prekrižili Kabu za kvalifikacije, otvorena vrata nastupa za Gvineju

Branimir Korać • srijeda, 01.11.2017.
Francuzi prekrižili Kabu za kvalifikacije, otvorena vrata nastupa za Gvineju
Foto: FaH

Krilni centar Asvela koji je prošle sezone nastupao za Megu, Alpha Kaba, maknut je s Colletovog popisa kandidata za nastup u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo...

Nakon što je bio stalni član mladih francuskih selekcija, Alpha Kaba našao se na popisu francuskog izbornika Vincenta Colleta za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Međutim i prije okupljanja igrača, Kabino ime maknuto je s popisa.

Kao glavni problem pojavila se izjava Kabe koji je rekao da bi razmislio o nastupu za Gvineju što su Francuzi protumačili kao da mu se ne igra za Francusku i olakšali mu odluku.

"Uopće nisam odlučio igrati za Gvineju. Prije nekoliko tjedana sastao sam se ljudima iz Saveza i pitali su me jesam li spreman zaigrati u kvalifikacijama nakon čega sam im poručio da još nisam donio odluku i da mi treba malo vremena. Zatražio sam da maknu moje ime s liste kandidata kako bi priliku dobio netko drugi, ali o nastupu za Gvineju oni su očito odlučili umjesto mene."

Francuski košarkaški savez u objavi je stavio kako je Kaba odlučio igrati za Gvineju što je igrač protumačio kao nekorektnost i po svemu sudeći igrat će za reprezentaciju otkud su mu korijeni.

"Igraču smo dali nekoliko dana za odluku jer ne možemo čekati neograničeno puno. Na naše pozive u više navrata nije odgovarao, a onda je došlo pismo iz Košarkaškog saveza Gvineje u kojem stoji da ga oslobodimo obaveza igranja za Francusku. Zato je isključen iz reprezentacije, mora postojati barem minimalan respekt", obrazložili su Francuzi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!