Ostali sportovi

Ragbi: Zagrebački derbi za borbu protiv raka dojke

Sportnet • petak, 10.11.2017.
Ragbi: Zagrebački derbi za borbu protiv raka dojke

Prošle godine u Hrvatskoj je od raka dojke život izgubilo 990 žena i 12 muškaraca. Za podršku kampanji "Rak dojke ne bira spol", Ragbi klub Zagreb do kraja će sezone na svojim utakmicama nositi ružičaste čarape.

Tjedan dana nakon kraja reprezentativnog ciklusa vraćamo se klupskom ragbiju; već sutra slijedi nastavak Prvenstva Hrvatske, gdje u proširenom prvenstvu Ljubljana dočekuje Nadu, dok nas u Zagrebu očekuje gradski derbi istoimenog domaćina i susjeda sa Save.

Na Rudešu ćemo sutra od 14:30 rivalstvo Zagreba i Mladosti staviti u drugi plan jer će događaj prije svega imati humanitarni karakter; domaćin će u suradnji s udrugom Europa Donna Hrvatska pokušati ukazati na važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke, zbog čega će i do kraja sezone simbolično nastupati u ružičastim čarapama. Tema ovogodišnje kampanje je “Rak dojke ne bira spol”, gdje se, uz žene, muškarce također želi osvijestiti o važnosti brige o vlastitom zdravlju. Svi koji na utakmici doniranjem 50 kuna žele podržati akciju, na dar će dobiti ružičaste čarape.

U Ljubljani se u susretu slovenskog i hrvatskog prvaka očekuje čvrsta i neizvjesna utakmica, gdje će Slovenci na domaćem terenu pokušati uzvratiti Nadi za poraz od 20:5 na startu sezone. Ljubljana je ove godine nešto slabije ušla u natjecanje, dok su Splićani uvijek favoriti, no u svakom slučaju se, kao i u prošlom međusobnom ogledu, predviđa napet i atraktivan dvoboj te brojni lijepi potezi. Susret je na rasporedu od 14 sati.

Zanimljivo će biti i u drugom pretkolu Kupa Hrvatske u regiji Jug, gdje će u 15 sati prvoligaš Sinj ugostiti debitante u ovom natjecanju, mladi dubrovački Invictus.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!