Ostali sportovi

Nada i Sinj u derbiju kola, završnice Kupa Hrvatske za žene, U14 i U18

Sportnet • petak, 17.11.2017.
Nada i Sinj u derbiju kola, završnice Kupa Hrvatske za žene, U14 i U18

Ovog vikenda pred nama su dva dana bogata ragbi zanimljivostima; u subotu ćemo gledati napete utakmice prve i druge lige Prvenstva Hrvatske, dok nas u nedjelju u Splitu očekuje drugi turnir Kupa Hrvatske za žene, a u Zagrebu završnice Kupa za U14 i U18 kategoriju.

Sedmo kolo Prvenstva Hrvatske donosi nam veliki dalmatinski derbi, onaj između splitske Nade i sve boljeg i boljeg Sinja. Aktualni prvak Nada sa 20 bodova trenutno drži vodeće mjesto na ljestvici ispred drugoplasirane Mladosti, dok je Sinj treći sa 13 bodova, ali i utakmicom manje. U svojem prošlom međusobnom susretu, Nada je zaustavila pobjednički niz Sinja te u gostima pobijedila rezultatom 19:25. S obzirom da nas do kraja prvog dijela sezone dijele još četiri utakmice, s nestrpljenjem iščekujemo vidjeti tko će od tri prvoplasirana kluba izboriti proljetno finale.

Treći potencijalni finalist, zagrebačka Mladost, ove će subote u proširenom prvenstvu ugostiti Ljubljanu, a kako se ovaj susret ne računa za ukupni poredak, Mladost će možda imati najtežu završnicu prvenstva – u preostalim susretima očekuju ih još i Nada i Sinj.

Oba susreta odigravaju se od 14 sati, a u isto vrijeme Lokomotiva će u sklopu druge lige gostovati u Šibeniku, dok će dubrovački Invictus, nakon visoke pobjede nad Lokomotivom, pokazati svoju pravu formu protiv druge momčadi Zagreba.

RK Nada, ŽARK Mladost i naš najnoviji klub, ŽRK Zagreb, na Starom će placu odigrati drugi turnir ragbi 7 Kupa Hrvatske za žene. Nada je prije dva tjedna u Zagrebu sa sve četiri pobjede uvjerljivo osvojila prvi turnir, a Splićanke, koje u svojim rukama drže sve aktualne titule, favoritkinje su i ovog puta na domaćem terenu. Turnir počinje u 12:30 sati.

Posljednja natjecanja ovog vikenda završnice su Kupa Hrvatske za U14 i U18 kategorije. Na zagrebačkom Rudešu od 12:30 sati u završnici za mlađe kadete nastupiti će Zagreb, Mladost i Nada, dok će od 14:30 finale za juniore do 18 godina odigrati Zagreb i Nada, gdje će biti zanimljivo pogledati ishod susreta naših budućih juniorskih reprezentativaca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!