Košarka

VIDEO: Double-double Šarića u porazu od prvaka, Celticsi nezaustavljivo grabe prema vrhu Istoka

Dario Dodić • nedjelja, 19.11.2017.
VIDEO: Double-double Šarića u porazu od prvaka, Celticsi nezaustavljivo grabe prema vrhu Istoka
Foto: EPA

Philadelphia 76ersi odigrali su sjajno poluvrijeme protiv Golden State Warriorsa, ali to nije bilo dovoljno protiv prvaka koji su velikim preokretom došli do pobjede, Dario Šarić ubilježio je double-double. Boston Celticsi nastavili su veliki niz, Mario Hezonja nije se istaknuo u teškom porazu Magica...

I kad prime 47 koševa u jednoj četvrtini ili gube 22 poena razlike na poluvremenu, aktualni NBA prvaci Golden State Warriorsi ne zabrinjavaju se previše jer takve zaostatke stižu kao od šale. Tako je bilo i sinoć, Philadelphia 76ersi odigrali su sjajnu prvu četvrtinu, imali su 22 koša prednosti na poluvremenu, ali prvaci su uzvratili briljantnom trećom četvrtinom i na kraju slavili 124:116.

Ključan u trećoj četvrtini, koju su Warriorsi dobili 47:15, bio je Steph Curry. Curry je na parketu proveo 35 minuta i za to vrijeme postigao 35 koševa uz pet skokova i pet asistencija. Kevin Durant dodao je 27 ubačaja, a Klay Thompson 17.

Kompletna početna petorka 76ersa odigrala je jako dobru utakmicu, ali izostao je pravi učinak igrača s klupe. Ben Simmons ubacio je 23 koša i dodao osam skokova i čak 12 asistencija. Joel Embiid dodao je 21 poen i osam skokova, po 20 su koševa upisali Redick i Covington.

Kao i ostatak 76ersa, Dario Šarić odigrao je puno bolje prvo poluvrijeme. Ukupno je na parketu proveo 37 minuta i za to vrijeme ubilježio double-double učinak, 13 koševa (5/13 za 2, 1/4 za 3) i deset skokova, uz četiri asistencije, dvije ukradene lopte i blokadu.

Tek u sedmom pokušaju Utah Jazz je stigla do prve gostujuće pobjede ove sezone. Tri uzastopna poraza Jazzeri su prekinuli dominantnom partijom u gostima kod Orlando Magica i uvjerljivom pobjedom 125:85.

Rodney Hood bio je najbolji igrač Jazza, odigrao je tek 26 minuta i za to vrijeme ubacio 31 koš. Derrick Favors također je odigrao sjajnu utakmicu, u 25 minuta postigao je 25 koševa uz 11 skokova.

Aaron Gordon je s 18 koševa i devet skokova predvodio Magic, dvoznamenkasti su bili još i Ross (12 koševa), Fournier (11) i Speights. Mario Hezonja nije se posebno istaknuo, odigrao je 15 minuta i prikupio četiri poena (2/6 za 2, 0/2 za 3), četiri skoka, ukradenu loptu i blokadu. Zaradio je posjekotinu na glavi zbog čega je završio na šivanju u svlačionici, ali se u drugom poluvremenu vratio na parket.

Boston Celticsi nezaustavljivo grabe prema vrhu Istoka. Sinoć su na gostovanju kod Atlanta Hawksa slavili 110:99 i tako došli do 15. pobjede u nizu. Gledamo li prvih 17 utakmica sezone, ovo je najbolji ulazak u sezonu Celticsa u povijesti franšize.

Hawksi su puno bolje ušli u dvoboj, imali su 15 koševa prednosti nakon prve četvrtine, ali već u drugoj započeo je povratak Celticsa, koji je upotpunjen u trećoj dionici igre. Tada je proradio i mladi rookie Jayson Tatum, koji je svih 14 koševa postigao upravo u toj trećoj četvrtini.

Kyrie Irving bio je sjajan protiv Hawksa, s 30 koševa i uz šut 10/12 iz igre predvodio je Celticse do pobjede. Jaylen Brown odigrao je još jednu odličnu utakmicu, upisao je 27 poena u Atlanti.

Kod Hawksa valja istaknuti Schrödera s 23 poena i devet asistencija. 19 koševa je ubacio Bazemore, Collins je s klupe dodao 18 koševa i sedam skokova.

Milwaukee Bucksi stigli su u Dallas kod Mavericksa uvjereni kako će nastaviti niz od četiri uzastopne pobjede i nanijeti Mavsima peti uzastopni poraz, no sinoć su domaći košarkaši bili iznimno raspoloženi što je bilo više nego dovoljno za prekid oba niza. S više nego uvjerljivih 111:79 Mavericksi su došli do tek treće pobjede ove sezone.

Wesley Matthews je s 22 koša i osam asistencija predvodio Mavse do pobjede, J.J.Barea dodao je 20 poena i sedam asistencija s klupe, dok se Harrison Barnes zaustavio na 18 koševa.

Giannis Antetokounmpo ispunio je svoju kvotu kod Bucksa, večer je završio s 24 poena i 17 skokova, ali je ispucao čak 20 lopti. Koš manje uz puno bolji šuterski učinak ubilježio je Khris Middleton.

NBA, rezultati:
Charlotte - L.A. Clippers 102:87
Orlando - Utah 85:125
Atlanta - Boston 99:110
Philadelphia - Golden State 116:124
Memphis - Houston 83:105
Dallas - Milwaukee 111:79
Portland - Sacramento 102:90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!