Zimski sportovi

Hat-trick Oldena za slavlje nad Red Bullom

Marjan Kreševac • utorak, 21.11.2017.
Hat-trick Oldena za slavlje nad Red Bullom
Foto: FaH

Medvjedi su u svom Brlogu večeras ugostili Red Bull Salzburg i produljili niz bez poraza na domaćem ledu na šest susreta. Slavili su zagrebački hokejaši rezultatom 6:3..

Medveščak je do susreta s Red Bullom nanizao pet pobjeda u isto toliko susreta na svom ledu i iako je s druge strane stajao moćan sastav iz Salzburga koji je u prvom ovosezonskom srazu slavio 3:1 nije nedostajalo optimizma među zagrebačkim hokejašima. Kako taj optimizam nije bio na realnim temeljima pokazalo se već na samom otvaranju susreta. Nakon dvije minute Harri Tikkanen zaradio je isključenje što gosti odmah kažnjavaju preko Petera Muellera i po već iskušanom receptu Medvjedi su vrlo rano u rezultatskom deficitu.

Gosti su vrlo čvrsto stajali na ledu, odlično klizali i Medvjedi su vrlo teško stvarali prilike, u prvoj trećini uspjeli su uputiti tek pet udaraca u okvir protivničkog gola, no zahvaljujući lucidnom proigravanju Morleyja u 18. minuti Oldenov udarac završio je iza leđa Luke Gračnara. Medvjedi su na prvi odmor otišli s rezultatskim egalom, ali prikazana igra nije ulijevala nadu u nešto pozitivno u nastavku. Sporadične prijetnje i to uglavnom iz kontranapada bez neke suvisle kreacije prema naprijed i dosta paničnih reakcija pred vlastitim golom.

U drugom periodu Medvjedi su bili ti koji su prvi stigli do pogotka i to u 24. minuti, a strijelac je bio Koskiranta no veselje nije bilo dugog vijeka, 29. minuti Schremp vrača stvari na početak. Još brže domaći se vračaju u prednost preko Oldena u 31. minuti. Vjerovali smo da Medvjedi mogu ovaj puta duže izdržati, ali premlaka igra u obrambenoj trećini, previše prostora za gostujuće napadače rezultiralo je odbijancem nakon Poulinove obrane koji je završio kod usamljenog Rauchenwalda i pločice u mreži.

Otvaranje posljednje dionice pružilo je veliku priliku Medvjedima koji su nakon isključenja Branta imali čak pet minuta igrača više na ledu. Stisnuli su domaći, sijevalo je sa svih strana, ali pločica nikako da se zakoprca u mreži. I kad je već istjecalo vrijeme kazne i kad je nada u pogodak lagano kopnjela, Boivin je sjajno potegnuo s plave i konačno probio Gračnara. Nakon pogotka sve je izgledalo puno bolje, rezultat i igra domaćih hokejaša. Kao posljedica dobre igre stigla su i još dva pogotka, prvo je svoj treći zabio Olden u 49. minuti, a točku na i u 59. stavio je Zanoški pogodivši praznu mrežu.

S ovom pobjedom Medveščak se popeo na odlično peto mjesto na tablici s osvojena 32 boda i prilikom da u petak na gostovanju kod Fehervara to sve skupa još malo i podeblja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!