Košarka

Kvalifikacije za SP: Južna Koreja slavila na Novom Zelandu, miran start za Kineze

Branimir Korać • petak, 24.11.2017.
Kvalifikacije za SP: Južna Koreja slavila na Novom Zelandu, miran start za Kineze
Foto: EPA

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. godine otvorene su na azijskom kontinentu gdje nastupaju i reprezentacije Oceanije, a u azijsko-oceanijskom dvoboju Južna Koreja slavila je na Novom Zelandu...

Libanon je na dobar način otvorio azijske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, očekivano je svladao skromnu Indiju sa 107:72. Kao što se i pretpostavilo, bio je to rezultatski nezanimljiv dvoboj, domaćin je potpuno dominirao i na kraju je bilo jedino pitanje s kolikom razlikom će na kraju slaviti.

U konačnici predvodili su ga Ahmad Ibrahim s 22 poena i deset skokova dok je Bassel Bawji dodao 15 poena. Kod Indije po 13 poena ubacili su Palpreet Singh Brar i Gurvinder Singh Gill.

Slično je bilo i u dvoboju Kine i Hong Konga gdje također nije bilo nikakve dvojbe tko će slaviti. Puno kvalitetniji Kinezi na kraju su odnijeli pobjedu 96:44 i tako spriječili ikakvu pomisao na iznenađenje. Imali su Kinezi dvostruko više skokova, gotovo dvostruko bolji postotak šuta i zasluženo su ovako visoko slavili.

Mugedaer Xirelijiang ubacio je 17 poena, po 11 su dodali Minghui Sun i Zhelin Wang (11 skokova) dok je Shuo Fang dodao devet poena i šest skokova. Kod Hong Konga Man Hung Liang je ubacio 14 poena, a Duncan Reid 11 uz osam skokova.

Sirija je u Libanonu ugostila Jordan i visoko izgubila 109:72. Razlika u kvaliteti bila je velika i u konačnici očekivan ishod. Mousa Kayed Alawadi predvodio je pobjednika s 24 poena, a po 15 su dodali Mah'd Abdeen (šest asistencija) i Darquavis Tucker (pet skokova). Kod poraženih Tarek Aljabi je završio s 20 poena.

Iznenadila je Južna Koreja koja je u gostima bila bolja od Novog Zelanda i svladala ga s 86:80. To je ujedno bio i najzanimljiviji dvoboj prvog dana, kao što se i očekivalo nije bilo visoke pobjede, no ipak je domaćin bio blagi favorit, ali to nije iskoristio.

Koreju su do pobjede predvodili Junbeom Jeon s 22 poena te s po 14 Seounghyun Lee i Sekeun Oh (deset skokova). Kod Novog Zelanda Corey Webster je ubacio 16 poena, a Tai Webster 14 poena, pet skokova i pet asistencija.

Oceanija i Azija, kvalifikacije:
Libanon - Indija 107:72
Kina - Hong Kong 96:44
Sirija - Jordan 72:109
Novi Zeland - Južna Koreja 80:86

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!