Nogomet

VIDEO: Partizanu europsko proljeće, Kramarićev Hoffenheim ispao

Luka Medić • petak, 24.11.2017.
VIDEO: Partizanu europsko proljeće, Kramarićev Hoffenheim ispao
Foto: EPA

Kompletirano je peto kolo Europske lige. U skupinama A, B, C poznata su četiri kluba koja nastavljaju natjecanje, a među njima su i beogradski Partizan i Braga koji su iskoristili prednost domaćeg terena i osigurali nove europske dvoboje nakon zimske pauze...

SKUPINA A

Nakon što je Villarreal slavio protiv Astane s 3:2, do gostujuće pobjede stigla je i praška Slavia. Česi su gostovali kod Maccabija, a utakmica je završila 2:0 za momčad iz Praga. Česi su poveli pred kraj prvog dijela pogotkom Hausbauera, a isti igrač je u 54. minuti poentirao za 2:0. S ovom pobjedom Slavia je preskočila Astanu i nalazi se na drugom mjestu s bodom više od kazahstanskog predstavnika. A upravo će se u šestom kolu u Pragu susresti Slavia i Astana u izravnom dvoboju za prolazak dalje. Villarreal je osigurao prvo mjesto i u posljednjim kolu dočekuje Maccabi koji će što prije željeti zaboraviti ovu sezonu. U pet utakmica izraelska momčad osvojila je svega jedan bod.

SKUPINA B

Nogometaši beogradskog Partizana su nakon 13 godina uspjeli proći grupnu fazu nekog kontinentalnog natjecanja. U petom kolu Partizan je na svom stadionu s 2:1 slavio protiv švicarskog Young Boysa. Strijelac vodećeg pogotka bio je Tawamba. Desetak minuta kasnije gosti su izjednačili preko Ngamaleua. Pogodak vrijedan prolaska skupine postigao je Ožegović u 53. minuti čime je Partizan osigurao drugo mjesto.

U drugom dvoboju skupine Skenderbeu je u Elbasaniju slavio protiv Dinama iz Kijeva. Albanska momčad dokazala je da joj ove godine leži Dinamo, preko zagrebačkog je stigla do Europe, a protiv kijevskog ostvarila je prvu pobjedu ove godine. Marko Radas odigrao je cijeli susret za Skenderbeu, dok je Pivarić dobio svih 90 minuta za Dinamo. Gosti su poveli u 16. minuti preko Cigankova, a svega dvije minute kasnije Lilaj je poravnao na 1:1. S tim rezultatom se otišlo na odmor, a u prvih deset minuta nastavka, preko Jamesa i Sowea Skenderbeu je postigao dva pogotka i stvorio prednost 3:1. Na samom kraju susreta Rusyn je postavio konačnih 3:2.

Dinamo je s deset bodova prvi na ljestvici, dok Partizan ima dva boda manje. Skenderbeu je treći s pet, a Young Boys četvrti s tri boda. S obzirom na to da je Partizan ima bolji međusobni ogled od Skenderbeua, albanska momčad ne može preskočiti beogradski klub. A Partizan ima priliku da, ako slavi na gostovanju u Kijevu u posljednjem kolu, završi kao prvi u skupini. U posljednjem kolu Young Boys će ugostiti Skenderbeu.

SKUPINA C

Andrej Kramarić i njegov Hoffenheim neće ovog proljeća igrati u Europi. U ključnom susretu njemačka momčad izgubila je na gostovanju u Portugalu protiv Brage koja je s novom pobjedom potvrdila plasman u drugi krug natjecanja. Kramarić je odigrao svih 90 minuta Braga je povela već u prvoj minuti susreta pogotkom Marcelinha. Taj rezultat stajao je na semaforu sve do 74. minute kada je izjednačio Uth. Ipak, Braga je na koncu postigla još dva pogotka preko Fransergia i tako s 3:1 izbacila Hoffenheim iz igre.

A veliku priliku za prolazak dalje propustio je Ludogorec koji je pred svojim navijačima dočekao otpisani Bašakšehir. Momčad iz Istanbula uoči susreta imala je svega dva boda, no na koncu je slavila na teškom gostovanju. Turci su u sedam minuta postigli dva pogotka, prvo je Višća poentirao za 1:0 u 20., a sedam minuta kasnije u strijelce se upisao i Frei. Počasni pogodak za domaćine postigao je Marcelinho sredinom drugog dijela.

Uoči posljednjeg kola Braga je prva s deset bodova, dok je Ludogorets drugi s dva boda manje. Bašakšehir je treći s pet bodova, dok je Hoffenheim posljednji s dva boda. U šestom kolu Bašakšehir dočekuje Bragu, a Ludogorets gostuje kod Hoffenheima. Bit će to zanimljivih 90 minuta jer su Braga i Hoffenheim rasterećeni, Portugalci su prošli, Nijemci ispali. Ludogoretsu na gostovanju u Njemačkoj igra i bod, dok Bašakšehir treba pobjedu pred svojim navijačima uz kiks Bugara, ako misli ići dalje.

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Astana2:3Villarreal
Maccabi Tel Aviv0:2Slavia Prag
1Villarreal 610:6+411
2Astana 610:7+310
3Slavia Prag 66:608
4Maccabi Tel Aviv 61:8-74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Astana2:3Villarreal
Maccabi Tel Aviv0:2Slavia Prag
1Villarreal 610:6+411
2Astana 610:7+310
3Slavia Prag 66:608
4Maccabi Tel Aviv 61:8-74

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!