Zimski sportovi

Raspoloženi Medveščak odnosi puni plijen iz Szekesfehervara

Branimir Korać • petak, 24.11.2017.
Raspoloženi Medveščak odnosi puni plijen iz Szekesfehervara
Foto: FaH

Hokejaši Medveščaka upisali su uvjerljivu pobjedu u gostima u Szekesfehervaru gdje su nadigrali domaći Fehervar s visokih 4:0...

Nije to bio samo rezultatski dojmljiv nastup Medveščaka, već i igrom. Odlično su gosti odrađivali posao svih 60 minuta, Mađari su konstantno bili pod pritiskom i nisu imali nikakav odgovor na igru Medveščaka.

Koliko su Medvjedi bili nadmoćni, najbolje pokazuje omjer udaraca prema golu, uputili su ih čak 45 od čega su četiri paka završila iza leđa Carrutha MacMillana.

U prvoj trećini McMillan je spašavao Mađare, obranio je svih 14 pokušaja Medvjeda, ali u drugoj dionici niti on više nije mogao zaustaviti nalete gostiju.

Medveščak je tu stvorio velik pritisak, a u završnici trećine iz dva powerplayja stigao je do vodstva 2:0. Prvo je Tero Koskiranta zabio za 1:0, a onda i Alexx Privitera drugi pogodak.

Tek nešto bolje Fehervar je zaigrao u zadnjoj dionici, ali svejedno nedovoljno dobro, Medveščak je i dalje bio bolji protivnik i samo je potvrdio pobjedu s nova dva pogotka.

Već u 20. sekundi treće dionice Samson Mahbod povisio je na 3:0, a tri minute kasnije Koskiranta je svojim drugim golom stavio točku na i.

Medveščak je ovom pobjedom došao na 33 boda i drži peto mjesto s dvije utakmice manje od momčadi ispred njega. Ako bi dobio i ta dva susreta, skočio bi čak na treće mjesto s obzirom da mu trećeplasirani Linz bježi pet bodova.

U nedjelju od 17:30 protiv Medvjedima u Ledenoj bit će upravo Linz od kojeg je u Ledenoj izgubio nakon penala s 5:4, a nakon toga u Linzu doživio pravu katastrofu porazom 8:1.

EBEL:
Fehervar - Medveščak 0:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!