Hrvatski kup, četvrtfinale, 29.11.2017, 15:00 h

Dinamo rutinski odradio posao i uz hat-trick Henriqueza prošao u polufinale Kupa

Branimir Korać • srijeda, 29.11.2017.
Dinamo rutinski odradio posao i uz hat-trick Henriqueza prošao u polufinale Kupa
Foto: FaH

Zagrebački Dinamo prvi je polufinalist Kupa. U četvrtfinalnom dvoboju u Maksimiru ugostio je pulsku Istru i slavio s 4:2, a uz malo više ozbiljnosti, pobjeda je mogla biti znatno uvjerljivija...

Nakon svih problema s kojima se Puljani suočavaju, put u Maksimir bio je u neku ruku i put bez nade. Bilo je jasno da je Dinamo ogroman favorit u ovom dvoboju i da će jako teško kiksati, posebno protiv momčadi koja se polako, ali sigurno raspada. Neki igrači već su napustili klub, neki su na izlaznim vratima i samo je pitanje tko će sljedeći otići.

U prvih pola sata Puljani su se još i dobro držali, Dinamo je igrao bez pravog intenziteta, u pojedinim situacijama i nonšalantno, no tamo od 25. minute Modri su pritisnuli, zaigrali bolje i došli su pogoci.

Prvo je u 25. minuti Angelo Henriquez, danas posebno raspoložen, zatresao gredu nakon što se dobro izborio za poziciju za udarac da bi deset minuta kasnije domaćin poveo.

Sigali je odlično proigrao Čileanca koji dolazi pred Ćorića i lijepim udarcem dovodi Dinamo u vodstvo.

Vrlo brzo moglo je biti 2:0, Dani Olmo dobro je opalio s ruba kaznenog prostora, ali lopta je pogodila vratnicu da bi u 44. minuti Dinamo ipak došao do drugog gola. Soudani je primio loptu u zaleđu, suci nisu reagirali, a nakon toga Alžirac odlično ubacuje u sredinu gdje na loptu uklizava Henriqez i pogađa za 2:0.

Odmah na početku drugog dijela Dinamo dolazi i do trećeg gola. Kapetan Arijan Ademi dobrim udarcem s ruba kaznenog prostora povisio je vodstvo i tako postigao prvi pogodak u dresu Dinama nakon odrađene suspenzije.

Kratko je trajala prednost od tri gola u korist Modrih, u 52. minuti Kitanovski je opalio s 20 metara iskosa, Sigali glavom dovoljno skrenuo loptu da prevari Zagorca i završi u gornjem kutu.

Na novi pogodak čekalo se do 70. minute kada Olmo odlično pronalazi u 16 metara Henriqueza, a Čileanac je precizan i dolazi do prvog hattricka nakon dvije i pol godine i onog u derbiju protiv Hajduka.

U završnici susreta Istra je uspjela samo smanjiti na konačnih 4:2 pogotkom Maksimovića koji je lakoćom prošao Doumbiju i Sigali te matirao Zagorca.

Očekivan prolaz za Modre koji su rutinski odradili posao i čekaju društvo u polufinalu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!