Ostali sportovi

Kapetani puni samopouzdanja uoči velikog derbija, Nada dolazi po osvetu za poraz u Splitu

Sportnet • petak, 01.12.2017.
Kapetani puni samopouzdanja uoči velikog derbija, Nada dolazi po osvetu za poraz u Splitu

Pred nama su posljednja dva kola Prvenstva Hrvatske u ragbiju prije velikog proljetnog finala, a natjecanje nikada nije bilo neizvjesnije; Nada, Mladost i Sinj kandidati su za prva dva mjesta na ljestvici koja vode u borbu za naslov prvaka, a konačni rasplet možda ćemo saznati tek u zadnjem, desetom kolu.

Za dodatnu napetost prvenstvu sutra će se na igralištu na Savi pobrinuti zagrebačka Mladost i splitska Nada; dugogodišnji rivali u našem će najvećem derbiju odlučiti o pobjedniku jesenskog dijela, koji u travnju ujedno dobiva i prednost domaćeg terena u finalnom susretu. Gosti u slučaju pobjede imaju sigurno prvo mjesto, dok Mladostaši za isti scenarij nakon Nade, u posljednjem kolu moraju pobijediti i odlični Sinj.

U svojem posljednjem međusobnom susretu Mladost je rezultatom 29:34 u četvrtom kolu u Splitu ostvarila senzacionalnu pobjedu te prvi put nakon daleke 1958. u gostima svladala Nadu. Veliki je to podstreh za zagrebačke Krtice, ali i dodatni motiv za aktualne prvake iz Splita: „Dolazimo motivirani i željni osvete za splitski poraz. Na proljeće želimo finale u Splitu te sutra u Zagreb dolazimo pokazati tko je pravi gazda u hrvatskom ragbiju“, rekao je kapetan Nade Krešimir Čorić.

Mladostaši su s druge strane, nakon nekoliko propuštenih prilika posljednjih godina, u velikoj prilici doći do željenog naslova. Na priče o pritiscima osvrnuo se i kapetan domaće momčadi Marko Buljac: „Pritisak je uvijek tu kada igraš na svojem terenu i pred svojom publikom, no bez obzira bili mi prvi ili zadnji, pobijedili ili izgubili u posljednjem zajedničkom susretu, na domaćem terenu ćemo dati sve od sebe, a siguran sam da će isto tako i naši prijatelji iz Nade. Nitko nikoga ne podcjenjuje, ali cilj nam je konačno naslov“.

Prema trenutnom poretku, Nada se nalazi na čelu ljestvice s 21 osvojenim bodom, a slijede Mladost i Sinj sa 15 i devet bodova te svaki s utakmicom manje od vodeće Nade. Sutrašnji derbi na rasporedu je u 14 sati, a uz uzbuđenja na utakmici, najavljeni prestanak kiše jamči ugodno poslijepodne i dobru zabavu gledateljima; svi su pozvani!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!