Nogomet

VIDEO: Ludogorec remijem u Njemačkoj izborio prolaz, Astana također u nokaut fazi

Sportnet • četvrtak, 07.12.2017.
VIDEO: Ludogorec remijem u Njemačkoj izborio prolaz, Astana također u nokaut fazi
Foto: EPA

U skupini B sve je bilo poznato i ranije, ali bitka za prolaz vodila se u skupinama A i C. Deblji kraj izvukli su Slavia i Basaksehir koji su otali kratki...

PIŠE: Jan Šneler

Skupina A

U skupini A situacija je prije posljednjeg kola bila prilično jasna. Villarreal je imao sigurnu prvu poziciju, Maccabi posljednju, a u direktnom dvoboju za prolazak dalje sučelili su se Slavia Prag i Astana.

Neopterećeni Villarreal izašao je u vrlo šarenom sastavu što je omogućilo Maccabiju pregršt prilika. Obje ekipe su imale svojih šansi tako da je čudno da nije bilo više golova u utakmici. Jedini pogodak djelo je Blackmana iz 60. minute kojim je donio Maccabiju prvu pobjedu u Europskoj ligi ove sezone.

U Pragu se igrala utakmica visokog intenziteta. Obje ekipe su vrlo oprezno i nervozno krenule u utakmicu. Slaviji je dovoljan bio i bod za prolazak dalje, dok je Astani potrebna bila isključivo pobjeda. Šok za domaće navijače dogodio se u 38. minuti. Nakon skraćenog kornera Astane, katastrofalno je reagirala obrana Slavije na čelu s vratarom Lastuvkom i Aničić je vrlo lako zakucao loptu u mrežu.

Nakon pogotka bilo je jasno kako domaću ekipu očekuje težak put do boda jer se Astana odlično brani. Imala je Slavia dobrih prilika no Necid nije bio precizan u par navrata. Do kraja rezultat se nije mijenjao iako je i Astana mogla povećati vodstvo pretkraj susreta. Iako su imali sve u svojim rukama, igrači Slavije propustili su priliku osigurati proljeće u Europi. Napomenimo kako je Marin Tomasov igrao do 68. minute za gostujuću momčad.

Skupina B

Sve je bilo riješeno u skupini B prije odigravanja šestog kola te je bilo jasno kako Dinamo Kijev i Partizan prolaze dalje. S obzirom da je Dinamo Kijev svladao Partizan u Beogradu s 3:2, Partizanu je trebala pobjeda od dva gola razlike za prvu poziciju.

Kijevljani ipak nisu ništa htjeli prepustiti slučaju te su vrlo brzo postigli tri pogotka i time utišali sve nade gostiju iz Beograda. Dva igrača su obilježila tih prvih pola sata, Morozjuk i Moraes. Prvo je u 6. minuti Morozjuk postigao pogodak nakon što je Stojković obranio šut Moraesa. U 28. minuti Morozjuk vrlo nesebično dodaje Moraesu koji se nalazi u petercu i potpuno neometan zabija za 2:0. Kod trećeg gola, Morozjuk ponovno lijepo pronalazi samog Moraesa a ovaj je doslovno ugurao loptu u mrežu.

U četvrtoj minuti sudačke nadoknade, Morozyuk je odlučio i Partizanu asistirati za gol te je prilično grubo skrivio jedanaesterac koji je Jevtović realizirao. Iako je konačni ishod bio jasan, u 77. minuti Moraes postiže treći pogodak, ovaj puta iza jedanaesterca i postavlja konačnih 4:1. Zbog ozljede, Domagoja Vide nije bilo u sastavu Dinama, dok je Pivarić odigrao do 66. minute.

U Bernu su Young Boys i Skenderbeu odigrali utakmicu za prestiž s obzirom da nije postojao način da prođu dalje. Iako su Švicarci bili bolji, gosti su došli do vodstva u 51. minuti preko Gavazaja. Ipak, vodstvo nije dugo trajalo jer je već u 55. minuti Hoarau donio izjednačenje. Preokret i pobjedu donio je Assale vrlo spretnom reakcijom nakon kornera u posljednjim trenucima utakmice.

Skupina C

Pregršt kombinacija bilo je u skupini C. Braga je osigurala prolazak dalje, dok su Ludogorec i Istanbul Basaksehir bili u borbi za jednu od dvije pozicija. Iako je prije 6. kola, Ludogorets imao tri boda prednosti, zbog boljeg međusobnog omjera, u slučaju istog broja bodova, Istanbul bi prošao dalje.

U Istanbulu, Basaksehir je svladao Bragu te učinio sve što je mogao za prolazak dalje. Višća je doveo Basaksehir u vodstvo već u 10. minuti. U drugom dijelu Silva je iskoristio nepažnju obranu i glavom pospremio loptu u gol. U 77. minuti, iz vrlo sumnjivog jedanaesterca, Emre je postigao pobjednički pogodak te su domaći iščekivali rezultat utakmice u Njemačkoj. Mladi Robert Murić utakmicu je odgledao s Bragine klupe za pričuve.

Iako su već ispali iz natjecanja, Hoffenheim svakako nije htio olako prepustiti utakmicu gostima iz Bugarske. Već u 25. minuti Ochs je postigao vodeći pogodak za Hoffenheim te je u tim trenucima Ludogorec vrlo opasno visio. Ipak, u 62. minuti, dugogodišnji igrač Ludogoreca, Marcelinho lijepo je pronašao Wandersona koji se odlično snašao i izjednačio te poveo svoju ekipu u šesnaestinu finala. Vrlo su ljuti bili u Hoffenheimu jer su bili uvjereni kako se tijekom duela Wanderson poslužio rukom, a video snimka je potvrdila njihove prigovore.

Ipak, s obzirom na poprilično čudno dosuđen jedanaestercac u Istanbulu i očigledno igranje rukom Wandersona, sretnija ekipa je prošla dalje, a to je danas bio Ludogorec.

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Slavia Prag0:1Astana
Villarreal0:1Maccabi Tel Aviv
1Villarreal 610:6+411
2Astana 610:7+310
3Slavia Prag 66:608
4Maccabi Tel Aviv 61:8-74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Slavia Prag0:1Astana
Villarreal0:1Maccabi Tel Aviv
1Villarreal 610:6+411
2Astana 610:7+310
3Slavia Prag 66:608
4Maccabi Tel Aviv 61:8-74

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!