Zimski sportovi

Trener Cameron napušta Brlog, Douglas Bradley preuzima Medveščakovu EBEL momčad

Sportnet • nedjelja, 24.12.2017.
Trener Cameron napušta Brlog, Douglas Bradley preuzima Medveščakovu EBEL momčad
Foto: FaH

Trenerski veteran Douglas Bradley preuzet će EBEL momčad Medveščaka od dosadašnjeg glavnog trenera Connora Camerona koji sporazumno napušta klub...

Dosadašnji glavni trener medveščakove EBEL momčadi Connor Cameron dogovorio je s vodstvom kluba raskid ugovora. Razilaženju je prethodila želja glavnog trenera Camerona da se vrati u Kanadu zbog obiteljske situacije kao i niz loših rezultata u posljednje vrijeme.

"Klub i glavni trener Connor Cameron zajednički su dogovorili završetak suradnje prije kraja sezone. Cameron ima određene obiteljske obaveze zbog kojih se mora vratiti prije vremena u Kanadu, a obzirom na niz lošijih rezultata u posljednje vrijeme odlučili smo učiniti ovu promjenu u našoj EBEL momčadi. Cameronu zahvaljujemo na suradnji i želimo uspjeh u daljnjoj karijeri te sve najbolje njegovoj obitelji", pojasnio je Medveščakov sportski direktor Aaron Fox.

Cameron je Medveščakovu EBEL momčad preuzeo u srpnju ove godine i vodio je kroz pet pripremnih i 30 utakmica regularnog EBEL prvenstva s ukupnim omjerom od 18 pobjeda i 19 poraza. Cameron se momčadi Medveščaka prvi put pridružio u KHL sezoni 2016./17. kao prvi pomoćni trener tadašnjeg glavnog trenera Gordyja Dwyera. Povratkom u EBEL i odlaskom Dwyera u Dinamo Minsk Cameron je preuzeo prvu momčad.

Na Cameronovo mjesto dolazi zagrebačkoj publici već otprije dobro poznat trenerski veteran, amerikanac Douglas Bradley. Bradley je u Medveščaku bio od 2009. do 2011. kada je obavljao nekoliko klupskih funkcija. U sezoni 2009./10. bio je Medveščakov direktor hokejskih operacija i sportski direktor. U sezoni nakon toga radio je kao pomoćnik glavnog trenera Teda Satora, od kojeg je u sredini sezone, također nakon niza poraza i lošeg plasmana momčadi na ligaškoj ljestvici, preuzeo momčad kao glavni trener. Nakon Medveščaka radio je kao pomoćnik glavnog trenera u Wheeling Nailersima u ECHL-u (2013. - 2015.), a zatim kao glavni trener u mađarskom DVTK Jegesmedveku. Bradley ima bogato EBEL iskustvo, uz Medveščak bio je i trener slovenskih Jesenica i austrijskog Innsbrucka.

"Postigli smo dogovor o povratku Douga Bradleya u Medveščak. Bradley sa sobom donosi bogato iskustvo vođenja momčadi u EBEL-u te ima vrstu energije i karaktera za koji vjerujemo da će potaknuti naše igrače da budu uspješniji, da igraju u skladu sa svojim stvarnim potencijalom. Vjerujemo kako imamo odličnu momčad, momčad koja može I koja želi izboriti doigravanje i dovoljno je vremena da ostvarimo taj plan i da promijenimo poredak na ljestvici u našu korist", najavio je Fox.

Bradley će se momčadi pridružiti 26. prosinca u Villachu, a vodit će je kao trener na domaćoj utakmici protiv Graza 28. prosinca u Zagrebu. Do Bradleyeva dolaska i preuzimanja momčad vode dosadašnji pomoćni treneri Dylan Beston i Carter Beston – Will koji ostaju u klubu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!