Tenis

WTA Brisbane: Neočekivani poraz za Barty, Konta slavila u meču dana, lagan posao za Svitolinu

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.01.2018.
WTA Brisbane: Neočekivani poraz za Barty, Konta slavila u meču dana, lagan posao za Svitolinu
Foto: EPA

Nekoliko vrlo zanimljivih susreta odigrano je na WTA turniru u Brisbaneu gdje su Johanna Konta i Elina Svitolina izborile prolaz u drugo kolo...

Ukrajinka Lesia Curenko priredila je iznenađenje u prvom kolu turnira u Brisbaneu pobjedom protiv osme nositeljice, Australke Ashleigh Barty. Curenko je slavila dosta lako, za nešto više od sat vremena potpuno nadigravši Barty koja je prošle sezone bila jedna od igračica koje su najviše napredovale i plasmanom i igrom.

Embed from Getty Images

U najzanimljivijem dvoboju uopće u prvim kolima u 2018. godini, susrele su se Johanna Konta i Madison Keys, a Britanka je odnijela pobjedu u tri seta. Očekivano bio je to vrlo neizvjestan i tijesan dvoboj u kojem su odlučivale nijanse, a Konta je bila ta koja je imala više mirnoće u trećem setu.

"Madison igra vrlo snažno i čvrsto te sam znala prije meča da neću imati previše prilika i da ono malo što ih se pojavi, moram iskoristiti. Odlično je otvorila meč, no smatram da i nisam igrala tako loše u tom dijelu. Uoči trećeg seta osjećala sam da mogu još podići igru i u tome sam i uspjela", kaže Konta.

Embed from Getty Images

Neočekivano lagan poraz upisala je Daria Kasatkina koju je za samo nešto više od sat vremena eliminirala Kaia Kanepi. Estonka je u svakom setu izgubila tek po dva gema i nakon odlično odrađenog posla u kvalifikacijama, stigla je do pobjede i u glavnom ždrijebu.

Kristina Mladenović nastavila je gdje je stala prošle godine i upisala novi poraz. Nakon sjajno odrađene prve polovice godine, Mladenović je nanizala čak 12 poraza i od kolovoza ne zna za pobjedu. 13. poraz u nizu došao je u Brisbaneu gdje ju je svladala kvalifikantica Aliaksandra Sasnovič.

Treća nositeljica Elina Svitolina bez previše muke izbacila je Carlu Suarez Navarro. Svitolina je pobijedila sa 6:2, 6:4 uz 11 as servisa i dosta dobar nastup s obzirom da je ovo bio prvi u 2018. godini.

"Ovaj meč je pravi pokazatelj da mogu igrati na vrlo visokoj razini i nastavit ću raditi kako bih produžila ovakva razdoblja igre. Znam da ako budem zdrava i budem u ovakvim izdanjima da ću doći u priliku osvojiti Grand Slam turnir i doći do pozicije broj jedan", istaknula je Svitolina.

Embed from Getty Images

WTA Brisbane, prvo kolo:
Sorana Cirstea (Rumunjska) - Jennifer Brady (SAD, Q) 7:6(3), 6:1
CC Bellis (SAD) - Katerina Bondarenko (Ukrajina, Q) 6:2, 7:5
Lesia Curenko (Ukrajina) - Ashleigh Barty (Australija, 8) 6:3, 6:2
Johanna Konta (Velika Britanija, 5) - Madison Keys (SAD) 4:6, 6:4, 6:3
Anett Kontaveit (Estonija) - Heather Watson (Velika Britanija, LL) 6:0, 6:3
Kaia Kanepi (Estonija, Q) - Daria Kasatkina (Rusija) 6:2, 6:2
Aliaksandra Sasnovič (Bjelorusija, Q) - Kristina Mladenović (Francuska, 6) 1:6, 6:3, 7:5
Elina Svitolina (Ukrajina, 3) - Carla Suarez Navarro (Španjolska) 6:2, 6:4

WTA Brisbane, prvo kolo parova:
Priscilla Hon/Ajla Tomljanović (Australija/Australija, WC) - Alicja Rosolska/Abigail Spears (Poljska/SAD) 6:7(3), 6:3, 14:12
Ljudmila Kičenok/Makoto Ninomiya (Ukrajina/Japan) - Sorana Cirstea/Anastasija Sevastova (Rumunjska/Latvija) 6:1, 6:2
Kiki Bertens/Demi Schuurs (Nizozemska/Nizozemska) - Johanna Konta/Elina Svitolina (Velika Britanija/Ukrajina) 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!