Zimski sportovi

Doug Bradley doživio prvi poraz na klupi Medvjeda

Marjan Kreševac • srijeda, 03.01.2018.
Doug Bradley doživio prvi poraz na klupi Medvjeda
Foto: FaH

Kako je smjena trenera bila idealna šok terapija za igrače Medveščaka najbolje potvrđuje činjenica da je Doug Bradley četiri utakmice za redom napuštao led visoko podignutih ruku, ali u petom pokušaju morao je pognuti glavu, Graz je bio bolji rezultatom 4:3...

Očito je u Brlogu došlo do zasićenja između igrača i bivšeg trenera Camerona, jer teško da je Doug Bradley u ovo kratko vrijeme toliko drastično uspio unaprijediti igru Medvjeda. Na psihološkom planu sigurno, ali u konačnici nije toliko ni bitan razlog preporoda zagrebačkih hokejaša, bitno je da sada postoji igra koja za sobom povlači i rezultate.

Iako je stigao novi trener neke stare navike su ostale duboko ukorijenjene, a jedna od njih je i ta da Medveščak otvara susret s golovima u vlastitoj mreži i nakon toga sustiže suparničku prednost. Tako je bilo i večeras u Grazu, naime domaći su u devetoj minuti susreta došli u vodstvo zahvaljujući pogotku Unterwegera uz asistencije Wogera i Oberkoflera.

Medvjedi su se relativno brzo vratili, u 13. minuti izjednačio je Balej, no još brže su se ponovno našli u zaostatku. Domaći su krenuli s centra nakon pogotka i u 20 sekundi preko Buzzea vratili prednost na svoju stranu. S tim rezultatom momčadi su otišle na prvi odmor. U pauzi domaći trener očito nije pronašao pravi motivacijski monolog jer nakon osam minuta druge trećine Medvjedi su došli do preokreta.

Prvo je u 22. minuti na 2:2 poravnao Morley, a Mahbod je u 28. doveo Medvjede u vodstvo 3:2. Statistički gledano domaći su bili ti koji su dominirali u drugom periodu, imali su 16 udaraca u okvir gola u odnosu na gostujućih devet pokušaja, ali imali su tu nesreću da je na vratima Medveščaka stajao sjajno raspoloženi Kevin Poulin. Upravo je on uz strijelce najzaslužniji što su Medvjedi dočekali posljednju dionicu s rezultatskom prednošću.

No početkom treće dionice niti Poulin nije mogao ništa, udarac Higgsa bio je jednostavno neobranjiv i sve ono što su Medvjedi napravili u drugoj trećini prokockali su nakon samo 38 sekundi treće. Ne samo da su Medvjedi dopustili izjednačenje već su primili i još jedan pogodak, za 4:3 Graza u 45. minuti pogodio je Zusevics.

Pokušali su Medvjedi do kraja izboriti barem bod, u zadnje dvije minute izvukli su i vratara, ali sve je bilo uzalud. Graz se još jednom pokazao koban za zagrebačke hokejaše. Nadamo se da je ovo bio samo trenutak slabosti i da će se Medvjedi već u petak kada na domaćem ledu dočekuju Villach vratiti na pobjedničke staze.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!