Košarka

VIDEO: Sjajni Mario Hezonja do prvog NBA double-doublea karijere i to protiv LeBrona i društva

Dario Dodić • nedjelja, 07.01.2018.
VIDEO: Sjajni Mario Hezonja do prvog NBA double-doublea karijere i to protiv LeBrona i društva
Foto: EPA

Odličnu utakmicu odigrali su Orlando Magic i Cleveland Cavaliersi. Doprvaci su umalo prokockali već dobivenu utakmicu, u život su Magic vratili sjajni Aaron Gordon i Mario Hezonja, Hrvat je stigao do prvog double-double učinka svoje turbulentne NBA karijere...

15-ak sekundi prije kraja uhvatio je skok koji mu je osigurao double-double, prvi u NBA karijeri, a zatim se sjurio od koša do koša, kroz čitavu obranu Cavsa i silovito zakucao - neka ga nisu Vogel i društvo rezervirali za iduću sezonu, pokazao je da za njega ima mjesta u NBA. Ušao je Orlando u posljednju četvrtinu dvoboja protiv NBA doprvaka sa zaostatkom od 20 koševa, a strašno Hezonjino zakucavanje dovelo ih je na samo minus tri osam sekundi prije kraja utakmice.

Ovog puta Jonathon Simmons bio je zaslužan što je novu priliku dobio Hezonja. Izostao je Simmons, sedmi put je Hrvat startao u početnoj petorci Magica ove sezone. Da je možda još neki šut u prve tri četvrtine ušao pričali bismo o najboljoj utakmici Hezonje otkako je stigao u najjaču ligu svijeta - ovako ga možemo poprilično nahvaliti, posebno za predstavu u posljednjoj četvrtini.

Dao je Mario sve od sebe, a nije imao lagan posao, čitavo se vrijeme borio u obrani s iznimno raspoloženim LeBronom Jamesom, a zatim brzom transformacijom prelazio u napad i skupljao poene. I mora se reći, odličnu je obranu u zadnjoj četvrtini igrao na LeBronu, što možda brojke jednog od najvećih svih vremena neće pokazati, a onda je uz sve to povezao dvije trice i vratio Magic u život.

Nije samo do njega, fenomenalan je bio i Aaron Gordon, Cavsi su se iz dobivene utakmice (a imali su 20 koševa prednosti na otvaranju zadnje dionice) bacili u probleme. Ipak su izdržali, iskusni Dwyane Wade bio je prevaga lukavo uhvativši prekratak šut Isaiaha Thomasa, kojeg je dobro preuzeo i pokrio Hezonja. Dohvatio je loptu Wade pod košem kraj neopreznih Magicovih igrača i zabio, a zatim i ukrao loptu u obrani i pogurnuo domaćine ka porazu.

Na kraju su Cavsi slavili 131:127. LeBron je plesao oko triple-doublea, 33 koša, deset skokova, devet asistencija, šest ukradenih lopti, sjajan je bio King James. Šuterski je raspoložen bio Kevin Love, u pobjedu Cavsa ugradio je 27 koševa, 19 je dodao raspoloženi Thomas, 16 Wade.

Gordon je s 30 poena predvodio Magic, 20 je dodao Elfrid Payton, 18 Fournier. Mario je odigrao najviše minuta kod Magica, čak 39, i za to vrijeme prikupio 16 koševa (0/1 za 1, 5/7 za 2, 2/7 za 3), deset skokova, dvije asistencije i jednu lijepu blokadu na LeBronu. S njim na parketu Magic je bio u plusu osam poena. Prvi double-double karijere, ali više od svega - znak da će još biti prvih u ovoj ligi za njega.

Vratio se Victor Oladipo nakon ozljede koljena i odmah su Indiana Pacersi zaigrali bolje. Bez ozlijeđenog Bojana Bogdanovića, koji je susret s Chicago Bullsima propustio zbog uganuća lijevog gležnja, Pacersi su slavili s impresivnih 125:86.

Oladipo je u utakmici kojom su Pacersi prekinuli niz od pet poraza upisao 23 koša, šest skokova, devet asistencija i pet ukradenih lopti u samo 24 minute. 22 je koša s klupe dodao Sabonis, po 13 Turner i Collison.

Najbolji kod Bullsa bio je Bobby Portis s 15 koševa, po 13 u dodali Markkanen i Valentine.

NBA, rezultati:
L.A. Clippers - Golden State Warriors 105:121
Brooklyn Nets - Boston Celtics 85:87
Indiana Pacers - Chicago Bulls 125:86
Orlando Magic - Cleveland Cavaliers 127:131
Detroit Pistons - Houstons Rockets 108:101
Washington Wizards - Milwaukee Bucks 103:110

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pikepiletina07.01.2018. u 11:37
    iz podnaslova "Doprvaci su prokockali već dobivenu utakmicu…" sam bio uvjeren da je Magic dobio
    pikepiletina